Patra News
Slider Αθλητικά Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

ΠΑΤΡΑ: ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ Γ.Ε

ΚΑΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Παρουσία των πλέων αρμόδιων προσώπων και φορέων του Αθλητισμού-Πολιτισμού, αναβίωσαν χθές 25 Απρίλη τα Αρχαιοελληνικά Ολυμπιακά ιδεώδη του Pierre de Coubertin και Κωστή Παλαμά λ, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν, η ιστορική Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση που έχει συμβάλει στην στήριξη του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας από την ιδρυσή του θεσμού το 1936 και ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς που καθιέρωσε την πρώτη τελετή αφής της φλόγας στην οικία Παλαμά το 2017 και προβάλει τον Ολυμπιακό ύμνο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

 

στην αίθουσα Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστή Παλαμά», τιμήθηκε η αφή της ολυμπιακής φλόγας στην Πάτρα, γενέτειρα Πόλη του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά.

 

Η τιμητική εκδήλωση έγινε παρουσία των τιμώμενων προσώπων:

α) του Αρχηγού της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής «Παρίσι 2024» Συναδινού Πέτρου.

β) του πρώην αθλητή Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κουρέτα Δημήτρη

γ) και του πρωταθλητή δεκάθλου, αθλητή της Παναχαϊκής, Προέδρου του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς, Μαλλιά Θεόδωρου.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών και Πολιτιστικών Συλλόγων για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη σηματοδότησε τον γνήσιο Ολυμπιακό χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Ομιλίες

α) Από τον Αντιπρόεδρο της Παναχαϊκής Γ.Ε, ιατρό Σβώλο Κωνσταντίνο ο οποίος τόνισε την συμβολή της Παναχαϊκής στο Ολυμπιακό γίγνεσθαι και αναφέρθηκε στους Ολυμπιονίκες αθλητές της.

β) Οπτικοακουστική ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστή Παλαμά, καθηγητή, Δρ.Μαλλιά Θεόδωρο με θέμα:
«Γιατί οφείλει ο Παγκόσμιος Ολυμπισμός να αναδείξει τον Ολυμπιακό ύμνο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά”

Χαιρετισμοί

Χαιρετισμούς, από τον εκπρόσωπο του Δήμου, Αντιδήμαρχο Πετρόπουλο Τάκη και τα τιμώμενα πρόσωπα.

Παρουσιάσεις

Παρουσιάσεις με στοχευμένα video
α)«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ».

β)«Οι θρυλικές Ηθικές στιγμές του Ολυμπισμού στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες»

 

Βραβεύσεις

Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι εκπρόσωποι των Αθλητικών και Πολιτιστικών φορέων της Πόλης μας παρακολούθησαν τις απονομές των τιμωμένων προσώπων, όπου ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής Γ.Ε Σιμετέκολος Παναγιώτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Συναδινό Πέτρο για την προσφορά του στον Πολιτισμό και Ολυμπισμό,

Ο δε εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων, Αντιδήμαρχος Πετρόπουλος Παναγιώτης στον τιμώμενο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κουρέτα Δημήτρη για την επιστημονική και κοινωνική του προσφορά.

Την πλακέτα παρέλαβε ο αδελφός του, εκπρόσωπος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Κουρέτας Μιχάλης.

Επίσης ο εκπρόσωπος της ΕΟΕ και αρχηγός Ολυμπιακής αποστολής «Παρίσι 2024» Συναδινός Πέτρος απένειμε, τιμητική πλακέτα στον καθηγητή Μαλλιά Θεόδωρο για την μεγάλη του προσφορά στον Πολιτισμό – Ολυμπισμό και την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και την Πάτρα ως Διεθνή πόλη του ολυμπιακού Ύμνου.

Επίσης αφιέρωσε το λάβαρο της Ε.Ο.Ε στον Πρόεδρο της Παναχαϊκής Γ.Ε κ.Σιμετέκολο Παναγιώτη.


Ακολούθησαν βραβεύσεις στους Προέδρους Ομοσπονδιών, του ΣΕΓΑΣ Β.Π, Μπαλάση Νίκο, της ΕΠΣΠΑ, Σαρρή Δημήτρη, της Γυμναστικής, Παυλάκη Γιάννη, της Πετοσφαίρισης, Κανελόπουλο Θεόδωρο, της Τοξοβολίας, Κάζουρας Τ, ΚΑΕ Προμηθέας, Αθανασίου Γ, Παλαιμάχων Ποδοσφαίρου, Λαμπρόπουλος Τάκης, Βετεράνων στίβου, Κανελλόπουλος Αντώνης, Κολύμβησης Κουρέτα Μιχάλη κλπ
Επίσης βραβεύσεις έγιναν και στις Προέδρους των Επιστημονικών και Πολιτιστικών συλλόγων για τον Ιατρικό Σύλλογος στον Σβόλη Κώστα, των Νέων Καλλιτεχνών, Έφη Αναλυτή και της ΑΧΕΠΑ «Ολυμπιάδες» Αχαΐας, Αποστολοπούλου Μαρία.

 

 

Μουσική παρουσία

Στην εκδήλωση  ακούστηκαν μελοποιημένα τραγούδια από την ποίηση του Κωστή Παλαμά και Ελλήνων ποιητών από την ΙΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ από τους Μουσικούς Χρίστο Παναγιωτόπουλο και Έλενα Βούλγαρη.

Έκθεση ζωγραφικής-Ολυμπιακά εκθέματα και Δάδες

Η αίθουσα Τέχνης «Gallery Ωδείο» παρουσίαζε την έκθεση ζωγραφικής του καταξιωμένου ζωγράφου Βασιλόπουλου Άκι, καθώς επίσης συλλογή με Ολυμπιακά εκθέματα και δάδες από την Συλλογή Φίλιππα Ανδρεόπουλου και Μαλλιά Θεόδωρου.

 

Την εκδήλωση συντόνισαν με τον πλέον περιγραφικό τρόπο, οι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, Ρηγόπουλος Παναγιώτης και Ανδρεόπουλος Φίλιππος.

Παρόμοια Άρθρα

Οι θεολόγοι έτοιμοι για επανάσταση αν περάσει η εισήγηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα θρησκευτικά στο σχολείο

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ: Ξεκινάει η κατασκευή του μετά το Πάσχα, αλλά όχι στην Πάτρα! Δείτε πού!

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

Κι άλλες προσφυγές κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή

Δημητρίου