Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αναψε πράσινο για την πολεοδόμηση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας μέσα στο ΚΕΤΧ

Πήρε την πολυπόθητη έγκριση η πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ για την ανέγερση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Την εξέλιξη έκανε γνωστή το μέλος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Μπαλάσης, ο οποίος δήλωσε: «Οι πολυετείς και επίμονες προσπάθειές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας για την ανέγερση σύγχρονων Αστυνομικών κτιριακών υποδομών στην πόλη μας, έφτασε η ώρα να φέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα».

Η χρηματοδότηση του έργου έχει εγκριθεί από τον περασμένο Ιούλιο από τη διυπουργική επιτροπή του ΣΔΙΤ.

Στο νέο κτίριο που θα ανεγερθεί με χρηματοδότηση μέσω σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, στην παραχωρημένη πλέον για 50 χρόνια έκταση του ΚΕΤΧ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μετακομίσουν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Με άλλα λόγια θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες που σήμερα βρίσκονται στον 3ο και 4ο όροφο του Μεγάρου της ΕΛΑΣ, στην Ερμού.

Επιπλέον, προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Μεταγωγών από το κέντρο της πόλης, του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και του Α’ Αστυνομικού Τμήματος που συστεγάζονται σε ακίνητο στην περιοχή της Ανθούπολης.

Παρόμοια Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Πατρών για το θαύμα: «Ετσι ήθελε ο Αγιος Χαραλάμπης…»

Δημητρίου

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Κυπαρίσσι Ερυμάνθου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Νοσοκομείο Ρίου: Της πήραν το παιδί με καισαρική, αυτή παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Χρήστος Βεργαναλάκης