Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Από το Λαντζόι της Ηλείας ο προσωρινός διάδοχος του Χαρδαλιά

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου αναλαμβάνει καθήκοντα στην Πολιτική Προστασία, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και βρίσκεται στο «Αγία Όλγα», όπου και του τοποθετήθηκαν δύο στεντ. Η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Όπως έγινε γνωστό, ο Βασίλης Παπαγεωργίου είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει καθήκοντα μέχρι να γίνει καλά ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε άμεσα από την πρώτη στιγμή την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από τη μεριά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Βρίσκεται, ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.
Όταν στις 15 Μαρτίου 2020 ο Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Παπαγεωργίου ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Ο Βασίλειος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1959, στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Το 1982, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών του ΕΚΠΑ.

Παρόμοια Άρθρα

Εξαφάνιση 36χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο – Ποιοι τον είδαν τελευταία φορά

Nikoleta

Με Ζαΐμη και ο Κώστας Πουλάς

Δημητρίου

Γαλάζιος καρχαρίας στον Μύτικα

Δημητρίου