Patra News
Slider Πολιτική

Νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στον Βενιζέλο: Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν

Στην πιθανότητα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, αλλά και στο πως βλέπει την κριτική του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρόσωπό του αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτημα κατά της διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το ερώτημα του δημοσιογράφου του iefimerida.gr, Άγγελου Μόσχοβα:

«Θέλω να γνωρίζουν οι πολίτες ότι μετά την πρώτη κάλπη υπάρχει πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον κύριο Τσίπρα, με τη στήριξη του κύριου Ανδρουλάκη, με τη συμμετοχή του κύριου Βαρουφάκη και την στήριξη-ανοχή του κύριου Κουτσούμπα.

Θέλω να το φανταστούν αυτό οι Έλληνες πολίτες. Θέλω να γνωρίζουν ότι αυτό είναι μια πιθανότητα. Να γνωρίζουν οι πολίτες ποιες θα ήταν οι συνέπειες. Γι’ αυτό η πρώτη κάλπη έχει τόσο μεγάλη σημασία. Μαθηματικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Και το λέω γιατί όλη η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ.Ανδρουλάκη με κάνει να πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι όλη αυτή η προσπάθεια περί ίσων αποστάσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνεται μάλλον στα ειλικρινά αισθήματα και τις επιθυμίες του κ. Ανδρουλάκη.

«Σέβομαι ιδιαίτερα τον κ. Βενιζέλο ως πολιτική και επιστημονική οντότητα, αλλά δεν συμφωνώ πάντοτε μαζί του όπως πρόσφατα για το θέμα των παρακολουθήσεων. Για το ζήτημα του συγκεντρωτικού κράτους έχω συγκεκριμένη άποψη για το επιτελικό κράτος.

Αλλά, τελικά, με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και με άλλους ανθρώπους που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μάλλον είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Δεν ξεχνώ ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν ένας από τους 10 που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε στα μανταλάκια, για την υπόθεση Novartis. Μια πολιτική σκευωρία που κατέπεσε με πάταγο και απεδείχθη πλήρως ότι ήταν πολιτική υποκινούμενη.

Και βέβαια η επιλογή που έκανα να προτείνω στον κ. Βενιζέλο να εκπροσωπήσει τη χώρα στην επιτροπή σοφών ήταν απολύτως ενδεδειγμένη διότι έχει όλα τα κατάλληλα εχέγγυα για να μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή».

Παρόμοια Άρθρα

Γυρίσαμε αιώνες πίσω: κήδεψαν παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη καθιστό!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Βελόπουλος: Εχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές;

Χρήστος Βεργαναλάκης

Α. Λοβέρδος: «Δεν βρίσκω λόγια… Αντίο Φώφη μας…»

Χρήστος Βεργαναλάκης