Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Υγεία

SOS από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου για το Νοσοκομείο: Διέλυσαν το νοσοκομείο του Πύργου και αφήνουν διαλυμένο το νοσοκομείο της Αμαλιάδας

Συμφώνησαν όλοι για πίεση στο Υπουργείο και στην Κυβέρνηση για στελέχωση του νοσοκομείου Πύργου με μόνιμο προσωπικό. Ολες οι δημοτικές παρατάξεις, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας κατά την διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, όπου το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Ν.Μ. Πύργου μονοπώλησε την συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, έκανε κάλεσμα για μια μεγάλη συγκέντρωση στο πάρκο Ξυστρή, ενώ επέρριψε ευθύνες εκ νέου στην κυβέρνηση για την δύσκολη κατάσταση στη οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Πύργου, ζητώντας από τους βουλευτές Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας να επιληφθούν τους ζητήματος και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τον «Χάρτη Υγείας» στην Ηλεία.

«Εμείς διεκδικούμε-διαμαρτυρόμαστε-προτείνουμε, δε μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Το πρόβλημα είναι οι θέσεις νέων και μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία μας. Αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα στην Ηλεία. Στη ναυαρχίδα του νοσοκομείου χρειάζονται γιατροί.

Εμείς ζητάμε κίνητρα για τους γιατρούς και η απάντηση του υπουργείου Υγείας είναι άγονες προκηρύξεις. Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι πλέον επικίνδυνη και επιμένουμε στο ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι. Δε μπαίνουμε σε εμφύλιο με καμία πόλη. Διέλυσαν το νοσοκομείο του Πύργου και αφήνουν διαλυμένο το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Οι μοναδικές ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Γιάννης Γεωργίου μίλησε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει ν αυτή την στιγμή από την μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Αμαλιάδα, τονίζοντας ότι οι ελλείψεις φθάνουν στο 35% και ότι η Παθολογική Κλινική είναι υπό κατάρρευση. Παράλληλα ζήτησε επιστρέψουν άμεσα στον Πύργο οι νοσηλευτές.

«Το ‘’ράβε-ξήλωνε’’ στα νοσοκομεία μόνο προβλήματα δημιουργεί. Εμείς θέλουμε μόνιμο προσωπικό. Η τελευταία κίνηση της 6ης Υ.ΠΕ που μετακίνησε τους νοσηλευτές αποδιοργάνωσε εντελώς το νοσοκομείο του Πύργου αλλά και όλο το προσωπικό καθώς είχαμε προγραμματίσει τις άδειες που δεν έχουμε λάβει για χρόνια» είπε ο κ.Γεωργίου κατά την τοποθέτησή του, ενώ ο γραμματέας του Συλλόγου, κ.Μυλωνάς επέρριψε και ευθύνες και στην διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας για την σημερινή κατάσταση.

Τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας για τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας επικαλέστηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Χρήστος Γιαννικούλης, επισημαίνοντας ότι οι μετακινήσεις υπονομεύουν τη λειτουργία του νοσοκομείου του Πύργου.

«Αν καταρρεύσει το νοσοκομείο του Πύργου, καταρρέει η Δευτεροβάθμια Υγεία της Ηλείας. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για προσλήψεις. Αυτή την στιγμή η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου λειτουργεί οριακά χάρις τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών. Ζητάμε ξανά στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ενισχυμένα κίνητρα, γιατί ξέρουμε ότι η αναδιανομή προσωπικού δεν έλυσε κανένα πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννικούλης.

«Οι μετακινήσεις του προσωπικού σε άλλη νοσηλευτική μονάδα θα βοηθήσει να προσφερθούν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στο νομό; Όχι. Ή θα είναι προσωπικό το οποίο θα λειτουργήσει μια δομή υγείας η οποία ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα; Η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας η οποία είναι υποστελεχωμένη, θα προσφέρει ασφαλή νοσηλεία σε ασθενείς ή θα λειτουργήσει για λόγους πολιτικούς κάποιον οι οποίοι μέχρι τώρα δεν σεβάστηκαν τον αγώνα και την αγωνία μάχιμων γιατρών του κεντρικού νοσοκομείου; Το νοσοκομείο δεν έχει συγκοινωνία, μόνιμους γιατρούς και ζητάμε κίνητρα και μονιμότητα για τους γιατρούς». Αυτά ανέφερε κατά την ομιλία της η ταμίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα, τα οποία και έχει καταθέσει στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ηλείας.

Σε τρία βασικά σημεία βασίστηκε η τοποθέτηση του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Μαζί Μπροστά» Κωνσταντίνου Νικολούτσου. «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Πρέπει να είναι σταθερή η λειτουργία του νοσοκομείου του Πύργου. Πρώτον, έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε τον κίνδυνο διάλυσης και πλημμελούς λειτουργίας του νοσοκομείου που αφορά όλη την Ηλεία. Δεύτερον, πρέπει να στείλουμε μια επιστολή προς την 6η Υ.ΠΕ ώστε να μας απαντήσει για τις συνέπειες που θα έχουν οι μετακινήσεις προσωπικού. Και τρίτον, να ζητήσουμε ξεκάθαρη θέση όλων των πολιτικών παραγόντων για τον υγειονομικό χάρτη στην Ηλεία».

Παράλειψη χαρακτήρισε τη μη πρόσκληση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας στην χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε», Στάθης Καννής, υπογραμμίζοντας πως στρατηγικός στόχος όλων είναι η πλήρης στελέχωση του κεντρικού νοσοκομείου της Ηλείας, του Πύργου.

Τις τελευταίες ημέρες έρχεται να υλοποιηθεί από πλευράς Πολιτείας και Κυβέρνησης η αποδυνάμωση του νοσοκομείου Πύργου με τη μετακίνηση τριών γιατρών, δώδεκα νοσηλευτών και τεσσάρων λοιπού προσωπικού. Αν προστεθούν σε αυτές οι μετακινήσεις και οι αποχωρήσεις για διάφορους λόγους και άλλων γιατρών (τριών Παθολόγων, ενός εντατικολόγου, ενός αναισθησιολόγου, ενός καρδιολόγου, ενός γιατρού από την κλινική covid) τότε προκύπτει ότι αποδυναμώνεται η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου. Και έτσι διαπιστώνουμε όλοι μας την αντιφατική κυβερνητική πολιτική στον Τομέα Υγείας στον τόπο μας.

Η αναπληρώτρια υπουργός πριν λίγους μήνες μιλούσε για κυβερνητική απόφαση ενίσχυσης του νοσοκομείου του Πύργου και ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες άλλη κυβερνητική απόφαση δια του κ.Καρβέλη για αντί ενίσχυση, αποδυνάμωση του νοσοκομείου του Πύργου και δεν κάνει κάτι για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό.

Σημειώνω ότι την περίοδο της πανδημικής κρίσης το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου, με υπερβάλλοντα ζήλο και υπεράνθρωπες προσπάθειες ανταποκρίθηκε στις δύσκολες περιστάσεις και για αυτό πρέπει να τους συγχαρούμε και είναι το ελάχιστον που πρέπει να κάνουμε» ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Έργο Πολιτών», Αντώνης Καράμπελας.

Παρόμοια Άρθρα

Το μήνυμα Φαρμάκη για τον Αγιο Ανδρέα

Δημητρίου

Η χειροτονία του Διακόνου με Κατσανιώτη

Δημητρίου

ΑΙΤΩΛΙΚΟ: ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ