Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Το αντίο του Φωκ. Ζαϊμη στον Παν. Γεννηματά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαϊμης αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Παναγιώτη Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή:

«Με ιδιαίτερη θλίψη έμαθα τον ξαφνικό χαμό του φίλου Τάκη Γενημματά. Ο Παναγιώτης μας ενέπνεε με τις πρωτοποριακές ιδέες του την φιλοπατρία του αλλά και διότι δεν δίσταζε με βάση την πολύχρονη διεθνή τραπεζική εμπειρία του να προτείνει λύσεις προοδευτικές και ρεαλιστικές και κόντρα σε συστεμικές λογικές.

Τα βιβλία του με κορυφαίο το ”Ελλάς:Δύση ή Ανατολή;” τόνιζε τον χαρακτήρα του Έλληνα και που βρίσκεται τελικά το συμφέρον της χώρας μας. Είχα την χαρά να τον παρουσιάσω σε πολλά συνέδρια στην Αθήνα και την Πάτρα και με τιμούσε με την φιλία του και τις πολύτιμες συμβουλές του.

  • Ο Παναγιώτης Ν. Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και σπούδασε Θεολογία και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων, στην οποία υπηρέτησε, ως πρώτος Έλληνας Αντιπρόεδρος, την περίοδο 1994-2000. Διετέλεσε ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ωμέγα Τράπεζας (2000-2006).
  • Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος των εταιρειών “AGP Energy S.A.”, και “IGP Energy S.A.”, καθώς και ιδρυτής και πρόεδρος του FAOS Clean Energy Fund, πρώτου ελληνικού fund στο χώρο της ενέργειας. Είναι associate member του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Διετέλεσε Πρόεδρος του πρώτου ευρωπαϊκού fund στον τομέα του Shipping, Safe Ship Fund με έδρα το Λουξεμβούργο.

Παρόμοια Άρθρα

Ο ΝΟΠ θα κόψει βασιλόπιτα στις 6 Ιανουαρίου

Δημητρίου

Ο Μάρκου καρφώνει τον Μητσοτάκη για…αντιγραφή!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Τα φαρμακερά ναύλα στα καράβια έφεραν φοβερά νούμερα πληρότητας στην Ηλεία για Δεκαπενταύγουστο

Χρήστος Βεργαναλάκης