Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Τι είπε στην τελευταία του ομιλία ως Μητροπολίτης Ηλείας ο Γερμανός ΒΙΝΤΕΟ

Σε κλίμα συγκίνησης ο απερχόμενος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός χοροστάτησε στην τελευταία του Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον Μητροοπολιτική Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.

Με το πέρας της λειτουργίας στον κατάμεστο από πιστούς και εκπροσώπους των αρχών ναό, ο απερχόμενος Μητροπολίτης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διαδρομής 60 ετών στην Ιεροσύνη και των 41 ετών στην κεφαλή της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Αναφέρθηκε στον προταθέντα από τον ίδιο διάδοχό του Επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο Μπαχό, που όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Ηλεία τον βρήκε ως χειροτονημένο Διάκονο, από τον Μακαριστό προκατοχό του Αθανάσιο.

Μίλησε με θερμά λόγια για τον Επίσκοπο Ωλένης, λέγοντας πως ήταν ο πρώτος βοηθός του σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Με θερμά λόγια μίλησαν για το έργο και το πρόσωπο του απερχόμενου Μητροπολίτη Ηλείας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η αποδοχή της παραίτησης του από το υπουργείο Παιδείας την περασμένη Παρασκευή.

Επίσης επιβεβαίωσε με τα λεγόμενά του πως θα τοποθετηθεί τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως έως τη ανάδειξη και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας.

Παρόμοια Άρθρα

Ο συνταξιούχος του Νοοκομείου Αγιος Ανδρέας ο νεκρός στο δυστύχημα στην Κυλλήνη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ιδού ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ

Δημητρίου

Ετοιμο το νέο σπίτι της ΤΟ Δυτικής Αχαϊας της ΝΔ

Χρήστος Βεργαναλάκης