Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Συγκινητικός αποχαιρετισμός του Γιώργου Ρώρου στον παπα-Βασίλη Καραγκούνη…

Ο επικεφαλής της Ωρας Πατρών και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας Γιώργος Ρώρος αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον παπα-Βασίλη Καραγκούνη, που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος

«Μας λύπησες Παπά Βασίλη με το ξαφνικό φευγιό.
Ο παπά Βασίλης Καραγκούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε σε έναν οικισμό κοντά στο ποτάμι του Φίδαρη, με τις καλλιέργειες και τα ζωντανά του βιοπορούσε.

Τον συναντούσαμε παιδιά στο ποτάμι μας έλεγε τις ιστορίες του που μόνο αυτός ήξερε τους θρύλους,τις παραδόσεις και τους μύθους. Μας φιλεύε κηπευτικά και κάνα ψάρι από τις καλαμωτές.

Τέλος της δεκαετίας του 80 όταν έγινε προκήρυξη για Ιερείς ο παπά Βασίλης πήγε στην Κόρινθο παρακολούθησε την σχολή και επέστρεψε στο χώρο που αγάπησε. Αν και αναζήτησε σπίτι στην Περίστα “καλοθελητές” εμπόδισαν και έμεινε στο διπλανό χωριό τον πέρκο. Υπηρέτησε 35 χρόνια περίπου την Περίστα και τον Πέρκο.

Ένας “λαϊκός παπάς” που υπηρέτησε τις εκκλησίες του χωριού με αγάπη, αφοσίωση και συγχρόνως έπιανε πρώτος το χορό για να ανοίξει το γλέντι πανηγύρι, γάμος, βάπτιση.

Λίγο πριν βγει στη σύνταξη, στα 76 έφυγε ξαφνικά.

Παπαβασίλη θα σε θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις των παιδικών μας χρονών αλλά και μετέπειτα σαν ένα καλό και πράο συνομιλητή.
Ετάφη στο χωριό του τον Πούλινο λίγη απόσταση από το ποτάμι που το αγάπησε, στον ίσκιο του επιβλητικού Αννίνου.

Επειδή οι μύθοι θέλουν μυστηριώδη πλάσματα να ζωντανεύουν στα καθαρά νερά του Φίδαρη ο Παπαβασίλης θα αποτελεί τον καλοκάγαθο Ίσκιο του ποταμού».

Παρόμοια Άρθρα

ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

Φόβος και τρόμος στο Καζίνο Ρίο μήπως γίνει κι εδώ ό,τι έγινε στη Σύρο!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Διον.Τεμπονέρας βγάζει στη σέντρα τον Μητσοτάκη για νέο γαλάζιο «χαράτσι» του ΕΦΚΑ στις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές

Χρήστος Βεργαναλάκης