Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Εργαστηριακοί και κλινικο-εργαστηριακοί γιατροί κατέβηκαν στο δρόμο για clawback και rebate!

«Αντιδρούμε στον βίαιο θάνατο στον οποίο οδηγείται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!».

«Αντιδρούμε στην ‘’έξωση’’ που υφίστανται οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί από τη χώρα αυτή, εξαιτίας των άθλιων οικονομικών συνθηκών που τους επιβάλλονται!».

Δεν αντέχουμε άλλο πλέον να υποκείμεθα στο ληστρικό clawback και rebate στις εργαστηριακές εξετάσεις που κάνουμε στα κλινικοεργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα μας».

Είναι τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι κλινικοεργαστηριακοί και εργαστηριακοί γιατροί των διαγνωστικών εργαστηρίων και πολυϊατρείων στην Πάτρα έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ενωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ).

«Εχουμε γίνει χορηγοί των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι στα ιατρεία, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία μας! Δεν αντέχουμε άλλο να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για να καλύπτουμε το 40% των εξετάσεων που δεν πληρώνει το κράτος εξαιτίας των ανεπαρκών προϋπολογισμών που καταρτίζει! Ο ΕΟΠΥΥ δεν μας πληρώνει, μας χρεώνει!» υπογραμμίζει ο εργαστηριακός ιατρικός κόσμος.

Από την πλευρά του ο γιατρός Βασίλης Λουλέλης, σημείωσε «διεκδικούμε πέραν της απαλλαγής του ιατρικού κόσμου από το clawback και το rebate, την καλύτερη περίθαλψη του κόσμου. Τα μέτρα δεν πλήττουν μόνον εμάς, αλλά και τους πολίτες, καθώς έχουν μειωθεί οι παροχές του ΕΟΠΥΥ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς να διεκπεραιώνουν το πρόβλημά τους.

Τα εργαστήρια κλείνουν, αποψιλώνονται από επιστημονικό προσωπικό, το οποίο φεύγει για το εξωτερικό, καθώς οι αμοιβές είναι αξιοπρεπείς. Ζητάμε τη συμπαράσταση του κόσμου σε αυτόν τον αγώνα».

Παρόμοια Άρθρα

Aπό το Χάβαρι της Ηλείας ο νέος Μητροπολίτης Μεξικού

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κάτι φοβάται ο δήμαρχος Αιγιαλείας και τρέχει μήπως προλάβει…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Στ. Τσακίρης αποχαιρετά τον Κ. Καζάκο

Χρήστος Βεργαναλάκης