Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήρθε στο Γεράκι Ηλείας

Σε μια συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκε σήμερα, στο Γεράκι, η μνήμη των δύο ηρώων του χωριού που εκτελέστηκαν στις 30 Ιουλίου του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Του τότε προέδρου της Κοινότητος Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου και του επί δεκαετίες Διδασκάλου του χωριού Δημητρίου Τσάμη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Ιωάννη Κοντόπουλο, ενώ στη συνέχεια, ο γιός του εκλιπόντος δασκάλου Δημητρίου Τσάμη, Καθηγητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου κ. Χρήστος Τσάμης καθήλωσε το κοινό με την ομιλία του.

Για τον προπάππου του, Δημήτριο Τσάμη, μίλησε και ο καθηγητής φιλόλογος κ. Θεόδωρος Αντωνόπουλος, ενώ ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με την τοποθέτηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε με τη σειρά του.

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τον κ. Παυλόπουλο, τους κ.κ. Τσάμη και Αντωνόπουλου αλλά και όλων των υπόλοιπων συγγενών των θυμάτων, των δημάρχων Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του αντιδημάρχου Πηνειού Δημήτρη Βασιλόπουλου, η βουλευτής Θεοδώρα Διονυσία Αυγερινοπούλου , του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΔ Ήλιδας, του αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βασιλόπουλου του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου, της Αστυνομίας κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή πλακετών και αναμνηστικών στον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στον Καθηγητή κ. Χρήστο Τσάμη, με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής Φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ενώ το παρών έδωσαν επίσης σύσσωμη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ήλιδας κ. Άγγελος Κολόσακας, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσα Παναγιωτάρα, η δικηγόρος κα Κλεονίκη Γκουβίτσα, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Διονυσίου Καλαματιανού και πολλοί ακόμα φορείς, αιρετοί κ.α.

 

Παρόμοια Άρθρα

Νίκος Μαστοράκης: Η Ρούλα θα πάει στο εδώλιο με ισχυρές ενδείξεις αλλά καμία απόδειξη!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αμερικανοί δασολόγοι δίνουν τα φώτα τους στο Δασαρχείο Πύργου για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών

Χρήστος Βεργαναλάκης

Δεν θα γιορτάσει φέτος ο Δεσπότης…

Δημητρίου