Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ο Διον.Τεμπονέρας βγάζει στη σέντρα τον Μητσοτάκη για νέο γαλάζιο «χαράτσι» του ΕΦΚΑ στις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές

Ο αχαιός δικηγόρος-εργατολόγος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Τεμπονέρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της ΝΔ ότι ετοιμάζουν νέα επιδρομή στο εισόδημα μικρομεσαίων και μεσαίων.

«Θα νόμιζε κανείς ότι, στην ΔΕΘ, πριν από μερικές ημέρες, ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης «ξέχασε» τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι ζητούσαν επιπλέον στήριξη.
Λάθος!

Καθόλου δεν τους …ξέχασε ο κ.Μητσοτάκης.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2023, που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή, προβλέπεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και συγκεκριμένα 140 επιπλέον «ζεστά» εκατομμύρια, από αύξηση των ασφαλιστικών εισφορές σε επαγγελματο-βιοτέχνες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, εμπόρους κλπ.

Πριν από 2,5 χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ με το ν.4670/2020, αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 20%, για το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών, που πλήρωναν την κατώτατη κλίμακα (από 185 ευρώ, αυξήθηκε στα 220 ευρώ, ανά μήνα) με τον «νόμο Βρούτση».

Από την πρωτοχρονιά, έρχεται νέο γαλάζιο «χαράτσι» του ΕΦΚΑ στις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές των μικρομεσαίων, που ξεκινάει από τα 210 ευρώ ετησίως και θα φτάσει τα 540 ευρώ για τις υψηλότερες κατηγορίες.

Ας δούμε τι λέει το προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2023 στην σελίδα 43 για να δούμε ποιος πληρώνει τελικά τις επιδοτήσεις των ηλεκτροπαραγωγών!

Ποιος είναι εκείνος ο «κακεντρεχής», που είπε ότι ο Πρωθυπουργός ξέχασε την μεσαία τάξη;
Ξεχνάς εδώ, δινεις εκεί».

Παρόμοια Άρθρα

Ο Δένδιας «τα ‘χωσε» στον Μπογδάνο για τις ακροδεξιές θέσεις του!

Απίστευτο: ο Εισαγγελέας κατηγορεί τη Ρούλα για διαρκές εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης της Τζωρτζίνας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Φιλ. Λιάκος: Οχι στο κλείσιμο της Πειραιώς στην Κ. Αχαϊα