Patra News
Slider Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Γιώργος Τελώνης εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε workshop για τα Λιμάνια Ατλαντικού, Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε διαδικτυακά στο workshop «Αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Λιμένων των Βαλκανίων και του Ευξείνου Πόντου για το μέλλον της Μπλε Οικονομίας», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, σε υβριδική μορφή στο Πότι (Γεωργία) σε συνδιοργάνωση της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου, της Επιτροπής Ατλαντικού Τόξου της CPMR, την Περιφέρεια Σαμεγκρέλο-ΖέμοΣβανέτι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AspBAN.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Επίτιμο Πρόεδρο Ναυτικών Πρακτόρων Πάτρας και Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γεώργιο Τελώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης του Λιμένα Πατρών.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Γ. Τελώνης: «Το λιμάνι ήταν και παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα όπλο ισχύος και υπεροχής της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ένα όπλο που της προσδίδει μια απεριόριστης εμβέλειας προοπτική ανάπτυξης και το οποίο μπορεί, εφόσον όμως εμπλουτιστεί και θωρακιστεί με συγκεκριμένες υποδομές, να την καταστήσει πρωταγωνίστρια στη νέα τάξη πραγμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Εκτιμώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη πλέον η δρομολόγηση διαδικασιών για την αναβάθμιση και ενδυνάμωση του λιμανιού με συγκεκριμένες υποδομές.

Αρχικά, η κατασκευή μαρίνας διεθνών προδιαγραφών, η λειτουργία υδατοδρόμιου, η βελτίωση των υποδομών υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, η δημιουργία αγκυροβόλιου μεγάλων τουριστικών σκαφών και η περαιτέρω βελτίωση σε νέες καινοτόμες παρεχόμενες υπηρεσίες, θα ενισχύσουν τη θέση του λιμανιού στον Επιβατικό τομέα.

Και παράλληλα, η αξιοποίηση του παρακείμενου οικοπέδου της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής για την δημιουργία LogisticsCenter, η κατασκευή Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, και η σύνδεση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με το λιμάνι θα αποτελέσουν τα βασικά εργαλεία και συνάμα τα ακαταμάχητα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα κατασκευής του Εμπορευματικού τμήματος του λιμένα μας που εκκρεμεί.

Εάν συντρέξουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, τότε το λιμάνι της Πάτρας θα αποτελέσει πολύ σύντομα έναν υπερσύγχρονο τουριστικό και εμπορικό κόμβο διεθνούς εμβέλειας και θα αναδειχθεί σε Ευρωπαϊκό κέντρο Θαλασσίων μεταφορών με πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεσόγειο».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωπος της Περιφέρειας Σαμεγκρέλο-ΖέμοΣβανέτι, του Δήμου Πότι, του Υπουργείου Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γεωργίας, του Κέντρου Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης Πότι, της ΓΔ MARE, του Beta-i (Πορτογαλία), του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Δικτύου Πανεπιστημίων Ευξείνου Πόντου (BSUN), του Οργανισμού της Μόνιμη Διεθνής Γραμματεία Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας

Παρόμοια Άρθρα

Το «ευχαριστώ» της τοπικής ΝΔ για τις γυναίκες – Φωτος

Δημητρίου

Αρχίζει η εποχή Σταθάκη στην Παναχαϊκή

Δημητρίου

ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΔΟΥΣ