Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Γιώργος Παπανδρέου άκουσε τα προβλήματα και αιτήματα των ατόμων με αναπηρία στη Δυτ. Ελλάδα

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου τον πρώην Πρωθυπουργό και Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας.

Στη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε διεξοδικά για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων:

-Η λήψη διακριτής μέριμνας στις επιδοτήσεις των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με ειδική χαμηλή τιμή ρεύματος ανά κιλοβατώρα.
-Η αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας και των πάσης φύσεως αναπηρικών επιδομάτων.

-Η ενίσχυση της επιχορήγησης των φορέων (Ν.Π.Ι.Δ.) και ειδικότερα αυτών που λειτουργούν δομές ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας, Κέντρα Ημέρας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Μονάδες Φροντίδας, Γηροκομεία κτλ.).
-Η Αξιοποίηση των χώρων του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών- Παράρτημα Πάτρας προς όφελος των ατόμων με κώφωση και η παραχώρηση αιθουσών στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του εν όψει της σχολικής χρονιάς.

-Η άμεση λύση στις χρόνιες ελλείψεις αίματος που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια», με αποτέλεσμα οι μεταγγίσεις να αναβάλλονται και να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία των ατόμων με θαλασσαιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο κ.α.

-Η στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρούς.
-Η δημιουργία Κέντρου Ημέρας παιδιών & εφήβων με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη του εν λόγω πληθυσμού και των οικογενειών τους. Υλοποίηση παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση φαινομένων εκφοβισμού (bullying) και ενδοοικογενειακής βίας.

-Η προώθηση σχεδίου υπέρ της δωρεάς οργάνων που εξαιτίας της πανδημίας έχει επιδεινώσει την έλλειψη οργάνων προς μεταμόσχευση.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιπρόεδρος Α’, Ανδρέας Λίβανος, ο Ταμίας, Μάκης Παπαστεφανάτος, η Αν. Ταμία, Χριστίνα Μπίκου και το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, Φένια Χόρμπα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ, κ. Θωμάς Γκορίλας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, κ. Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος.

 

Παρόμοια Άρθρα

Διπλή απάτη 15.000 ευρώ στην Πάτρα

Nikoleta

Ρίο-Ακταίο στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Δημητρίου

Ολη η Πάτρα στη νυχτερινή ποδαράτη – Φωτοστιγμές 3

Δημητρίου