Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κάτοικοι τριών χωριών έκαναν ειρηνική «απόβαση» στην Περιφέρεια στο Μεσολόγγι για να πουν τον πόνο τους για τη γέφυρα Εύηνου

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι βρέθηκαν κάτοικοι από Γαλατά, Περιθώρι και και Ευηνοχώρι για να διαμαρτυρηθούν για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά την καταστροφή της γέφυρας από τα ορμητικά νερά του Εύηνου.

Τις εργασίες αποκατάστασης έχει αναλάβει το Yπουργείο Yποδομών και όπως είχε δηλώσει ο υφυπουργός κ. Καραγιάννης οι εργασίες της προσωρινής κατασκευής θα είχαν τελειώσει μέσα σε τέσσερις έως έξι μήνες από τη στιγμή που παρέλαβε το έργο το Υπουργείο ενώ η κατασκευή της κανονικής γέφυρας μέσα σε δύο χρόνια.

Ωστόσο ακόμη δεν έχουν αρχίσει εργασίες και η αγωνία των κατοίκων συνεχίζεται καθώς με την πρώτη νεροποντή το πρόχειρο πέρασμα παρασύρθηκε και σε λίγο αρχίζουν τα σχολεία. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί καθώς οι κάτοικοι για να φτάσουν στον προορισμό τους θα χρειάζεται να διανύσουν 70 χιλιόμετρα.

Οι πληροφορίες που υπήρξαν για έναρξη των εργασιών περίπου στις 25/8 δεν επιβεβαιώθηκαν, ωστόσο πληροφορίες λένε ότι είναι θέμα ημερών η εγκατάσταση του εργολάβου.

Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομμάτη από τον οποίο ζητήθηκε να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς επρόκειτο για μια ειρηνική συγκέντρωση και συγχρόνως έναν κοινό αγώνα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Παρόμοια Άρθρα

Ο ηγούμενος του Ομπλού πήγε Αγιο Νικόλαο

Δημητρίου

Δείτε πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες Τετάρτη βράδυ-Πέμπτη πρωί

Χρήστος Βεργαναλάκης

Επίθεση Πελετίδη στην αντιπολίτευση για τους εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας

Δημητρίου