Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Η Μίνα Γκάγκα…βλέπει τον Πύργο λες κι είναι γαλλική πόλη και θεωρεί το Νοσοκομείο του μια χαρά!

Η κ. Γκάγκα εγκωμίασε τόσο την πόλη του Πύργου όσο και το κτίριο του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι είναι η ηλειακή πρωτεύουσα ακμάζει και ανθεί, και πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί λύση τη μετατροπή της Ηλείας σε «άγονη και προβληματική τύπου Α’» για να λυθεί το πρόβλημα στελέχωσης της Παθολογικής, προαναγγέλλοντας σχέδιο νόμου με χορήγηση άλλου είδους κινήτρων, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

«Το να τα βάζουμε όλα άγονα είναι ένα θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε. Ο Πύργος είναι πόλη που ακμάζει, έχει πληθυσμό. Θα δώσουμε λύσεις, αλλά δεν είναι το άγονο τύπου Α’.

Στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε, έχουμε άλλους είδους κίνητρα για να προσελκύσουμε γιατρούς σε αυτές τις περιοχές. Δεν είναι το κίνητρο να φεύγεις μετά από πέντε χρόνια για την Αθήνα, αλλά να είσαι ευχαριστημένος και να μένεις στον τόπο που δουλεύεις.

Ο Πύργος είναι ωραία πόλη, έχει ωραίο νοσοκομείο. Θα δώσουμε κίνητρα για να εργαστούν οι γιατροί», είπε μεταξύ άλλων η κ. Γκάγκα.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των επιλογών της να χαρακτηρίσει «άγονες» τη Ρόδο και την Κέρκυρα, επικαλούμενη το επιχείρημα της νησιωτικότητας, ασχέτως αν πρόκειται για περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης και ανεπτυγμένης οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, η κ.Γκάγκα δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση στα ζητήματα που έθεσε, όπως η αναγκαιότητα ένταξης των νοσοκομείων της Ηλείας στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α’ ζώνης, αφού όλες οι προκηρύξεις στην παθολογική έχουν αποβεί άγονες από το 2020, ενώ στις περισσότερες ειδικότητες που προκηρύσσονται, τα νοσοκομεία της Ηλείας βρίσκονται χαμηλά στη σειρά προτίμησης των ιατρών, στην προτεραιοποίηση της Ηλείας στις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού επικουρικού προσωπικού, στην προκήρυξη των κενών θέσεων ιατρών στα νοσοκομεία και στις δομές δημόσιας υγείας της Ηλείας.

«Για την κυβέρνηση, η Ηλεία και τα προβλήματά της είναι αόρατοι. Η δημόσια υγεία εκπέμπει SOS και η κυβέρνηση αδιαφορεί. Δεν κάνει αυτό που έκανε στην Κέρκυρα και πιθανόν θα κάνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να προσελκύσει ιατρούς στα νοσοκομεία της Ηλείας.

Όταν είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να θεσπιστούν κίνητρα για τη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, δεν μπορεί να υπάρχει ολιγωρία, ούτε η κυβέρνηση να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και των εξαγγελιών χωρίς αντίκρισμα, όπως η προσέλκυση ιδιωτών ιατρών για ένταξη στο ΕΣΥ που δοκιμάστηκε στην πανδημία και οδήγησε μόλις 2 ιδιώτες ιατρούς να υπηρετούν στα νοσοκομεία της Ηλείας.

Ακόμα και η ρεαλιστική πρόταση για να ενταχθούν τα νοσοκομεία της Ηλείας στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α΄Ζώνης του Π.Δ 131/1987, κάτι που θα αύξανε το ενδιαφέρον των ιατρών για να δηλώσουν τα νοσοκομεία της Ηλείας, δε συγκινεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για την κυβέρνηση, η Ηλεία δεν θεωρείται άγονη υγειονομικά, ακόμα και αν ελάχιστοι ιατροί έρχονται στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Μιχ. Κατρίνης.

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 7.30μ.μ. για το Αφγανιστάν

Δημητρίου

Απίστευτο: επειδή τον τσίμπησε κατά λάθος το αγκίστρι, βγήκε από τη θάλασσα και σκότωσε με μπουνιά τον 76χρονο ψαρά!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Σε ποιους τομείς η Περιφέρεια, μέσω Ζαϊμη, κάνει άνοιγμα στην Κίνα!