Patra News
Slider Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ηλεία-Παραγωγοί: έχασαν περιουσίες λόγω πυρκαγιάς αλλά η Πολιτεία πάει σημειωτόν…

Η προϊσταμένη του Γραφείου Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων Πάτρας, Αγγελική Θανοπούλου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο Κρεστένων, με θέμα την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών απ’ την πυρκαγιά, παραδέχθηκε ευθέως ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα και γραφειοκρατική και πρέπει να προηγηθούν οριστικές δηλώσεις ζημιάς, διοικητικός έλεγχος, κοινοποίηση πορισμάτων και πληρωμή στην ανασύσταση των καλλιεργειών για την αποκατάσταση του παγίου κεφαλαίου.

Δηλαδή, σαν να έλεγε στους πυρόπληκτους παραγωγούς ότι δικαιούνται αποζημίωσης αλλά ένας θεός ξέρει πότε θα την πάρουν….

Οι πυρόπληκτοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν αρχική δήλωση ζημιάς για τις κρατικές ενισχύσεις στην εφαρμογή του ΕΛΓΑ και μέσω των ανταποκριτών των κοινοτήτων, ώστε οι εκτιμητές να προβούν σε επισημάνσεις και αξιολόγηση των ζημιών.

Οι εκτιμήσεις στους ελαιώνες θα γίνουν την ερχόμενη άνοιξη ενώ για τις υπόλοιπες δενδρώδεις καλλιέργειες και τα αμπελοειδή, η εκτίμηση θα γίνει το φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά το πάγιο κεφάλαιο-στάβλοι, υπόστεγα, αποθήκες, αποθηκευμένα προϊόντα- οι εκτιμήσεις απ’ κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα γίνουν άμεσα και μετά το πέρας της υποβολής των δηλώσεων.

Ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Πάτρας, Γιώργος Τσιλιγιάννης, κάλεσε τους παραγωγούς να κάνουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους μέχρι τις 8 Αυγούστου.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Ιατροδικαστής προέβλεψε πως η Αγγ. Τσιόλα θα αλλάξει την αρχική της κατάθεση στη δίκη της Ρούλας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Σπ. Σκιαδαρέσης καλεί τους φίλους του να τον «σταυρώσουν»

Φορολοταρία: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 100.000 ευρώ

Nikoleta