Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Επίθεση Καρπέτα σε Φαρμάκη για πελατειακή συνταγή με ρουσφέτια, προπαγάνδα και απευθείας αναθέσεις!

 

Σκέτο δηλητήριο και φαρμάκι (!) η τοποθέτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακού συμβούλου Κώστα Καρπέτα:

«Η Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη ετοιμάζει γιορτή για τα 3 χρόνια θητείας με τίτλο: “Απευθείας αναθέσεις, είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση”!

Χρειάστηκαν μόλις τρία χρόνια για να εκτιναχθούν οι αναθέσεις έργων με διαπραγμάτευση ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ !!! Εφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ 52.000.000 € !!! (καλά διαβάζετε ) με περιορισμένο αριθμό εργοληπτών.

Με την ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ!!!. Mόνο τον Ιούλιο σε μια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής 22.692.000 εκ.€.

Σε αυτά βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται οι αναθέσεις μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών.
– Οσο δε για το συνολικό έργο που παρήχθη αυτά τα τρία χρόνια τραγικά φτωχό, αναποτελεσματικό χωρίς σχεδιασμό και στρατηγική. “Λίθοι και πλίνθοι, ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμένα”.

– Τα περισσότερα έργα καρκινοβατούν, όπως η εμβληματική αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων που μετά από τρία χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και πάμε για το 2023 , το τρένο στην Πάτρα καθυστερεί δραματικά, ( Ο δε Προαστιακός που παρέλαβαν αντί για Κάτω Αχαία τερματίζει στα Καμίνια , όταν δεν μπαίνουν στα λεωφορεία.), το Κολυμβητήριο της Αγυιάς είμαστε ακόμα στη μελέτη, για δε την ανάπλαση του Λαδόπουλου που χάθηκε ως δημόσιο έργο, και εντάχθηκε ως ΣΔΙΤ μαζί με τόσα άλλα που έχουν ενταχθεί απο την Κυβέρνηση είναι απολύτως αβέβαιη η έκβαση του. ( π.χ. οπως για τα 7 νέα Δικαστικά Μέγαρα με ΣΔΙΤ που εχουν παγώσει εδώ και καιρό οι διαγωνισμοί ).

Και τι δεν εχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα ……λίστα ολόκληρη για έργα φαντάσματα και δράσεις εικονικές. Λιμανάκι Αλυκών στη Δυτική Αχαΐα, Καταδυτικό πάρκο στη Πάτρα, Αναπτυξιακό νόμο με όριο επενδυτικών σχεδίων 5 εκ. καταλήξαμε στο 1 εκ. χάνοντας και το όριο των 3 εκ. που είχαμε, Ανάπλαση παραλιακού μετώπου στο Ριο, αλλαγή ονόματος της Περιφέρειας σε Ολυμπιακή Περιφέρεια, χαμένες επενδύσεις, όπως η γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πήγε στό Τέτοβο παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

– Χαμηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς, τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό της πρόσκαιρης πολυδάπανης προβολής.
Υγεία, Παιδεία, Τουρισμός, Πρωτογενής τομέας, Επιχειρηματικότητα, θεσμική λειτουργία των συλλογικών οργάνων, Περιφερειακή διακυβέρνηση, σε όλους τους τομείς καταγράφουμε στασιμότητα, δημοκρατικό έλλειμμα και αποτυχίες.

– Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρωταθλήτρια στην ανεργία με 20.4% και σε κίνδυνο φτώχειας με ποσοστό 28.5%
Είναι πιά σαφές ότι η Περιφέρεια χρειάζεται πολιτική επανεκκίνηση. Ο λαός δεν ζει στο matrix της Περιφερειακής προπαγάνδας και της ωραιοποίησης, η πραγματικότητα δεν καμουφλάρεται.
Όταν κυριαρχεί η ανεπάρκεια στην διαχείριση των προβλημάτων, δεν μπορεί να ξεχειλίζει η αλαζονεία.

Η Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη άσκησε πολιτική για τα αυτιά μας και όχι για τα μάτια μας…Βολεύτηκε με ο,τι βρήκε.
Πορεύτηκε ως παρακολούθημα της Κυβέρνησης με ένα βολικό ιδεολόγημα: Αποθέωση της επικοινωνίας και συγκάλυψη της πραγματικότητας.
Το ”Ολα απο την αρχή” του κ.Φαρμάκη κατέληξε σε γενική οπισθοδρόμηση σε όλους τούς τομείς.
Φυσικά, νομίζουν οτι η παλιά, φθηνή πελατειακή συνταγή με ρουσφέτια, προπαγάνδα και απευθείας αναθέσεις θα έχει απέναντι εύπιστους, αφελείς, παραιτημένους πολίτες.

Θα διαψευσθούν πολύ σύντομα».

Παρόμοια Άρθρα

Ο ΕΟΠΥΥ εφιστά προσοχή στους ασφαλισμένους προσοχή για ηλεκτρονική απάτη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πέθανε η αδελφή του Ηλία Γρηγόρη

Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή στην Αμαλιάδα

Χρήστος Βεργαναλάκης