Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Εκλέγεται ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας, ο διάδοχος του Γερμανού

H Μητρόπολη Ηλείας θα αποκτήσει σε λίγη ώρα και επίσημα τον νέο της Μητροπολίτη και στον νομό έχει σημάνει συναγερμός για την εκλογή του Μητροπολίτη, που θα καθοδηγήσει το πλήρωμά του, διαδεχόμενος τον ιεράρχη κ.κ. Γερμανό, επί 41 έτη Ποιμενάρχης Ηλείας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την παραίτηση του τελευταίου, μέχρι και σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ηλείων έχει ήδη στείλει το μήνυμά της στην Ιερά Σύνοδο.

Θέλει νέο Μητροπολίτη Ηλείας τον επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο. Το ίδιο επιθυμεί και ο απερχόμενος Μητροπολίτης μας καθώς τον είχε πολλά χρόνια δίπλα του και βοηθό του και για αυτό και εκτιμά ότι είναι η ιδανικότερη λύση για την αναπλήρωση της θέσης.

Ο κ.κ. Γερμανός έχει στείλει και ο ίδιος το μήνυμά του στην ιεραρχία, κάνοντας έκκληση και ζητώντας ευθυτενώς την εκλογή του επισκόπου κ. Αθανασίου, ως νέου Μητροπολίτου Ηλείας.

Παράλληλα πληθώρα ανακοινώσεων, δηλώσεων και επισήμων τοποθετήσεων, έχει επισημάνει την καθολική αποδοχή του κ. Αθανασίου από την Ηλειακή κοινωνία, από τους πιστούς της Μητρόπολης Ηλείας.

Παρόμοια Άρθρα

Τροχαίο με τρεις τραυματίες στην Παραλία Πατρών

Καρβουνιάρης

Επαναστατικό μήνυμα του Τάκη Πετρόπουλου για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Απεργία την Τετάρτη δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί της Πάτρας και βολές κατά της Κεραμέως

Χρήστος Βεργαναλάκης