Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Γ. Κυριακόπουλος: Κουβέντα δεν είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης στα Βραχνέικα για τα θέματα που καίνε τους κατοίκους της περιοχής

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Κυριακόπουλος, µε αφορµή την οµιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα Βραχναίικα, δήλωσε:

«Ένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης νεπισκέφθηκε τα Βραχναίικα νγια να µιλήσει σε εκδήλωση της Ν∆.

Είναι προφανές ότι µε την συγκεκριµένη εκδήλωση στην περιοχή που κατάγοµαι και ζω, και στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κέρδισε την πρωτιά στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023,
η ∆ιοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Ν∆, στόχευσε, σε ένα καλύτερο αποτέλεσµα στις επερχόµενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Η παρουσία και η οµιλία ενός υψηλόβαθµου κοµµατικού στελέχους, πέρα από το πολιτικό περιεχόµενο, θα ήταν χρήσιµη αν απαντούσε και σε σηµαντικά τοπικά ζητήµατα που απασχολούν τους κατοίκους της.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ως τέως υπουργός Υποδοµών (2013) φέρει τεράστια ευθύνη για την απένταξη του έργου κατασκευής Πάτρα-Πύργος και την πολυετή καθυστέρηση έναρξης των εργασιών του αυτοκινητόδροµου στον οποίο έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές.

Όφειλε να ενηµερώσει τους κατοίκους των Βραχναιίκων και της ευρύτερης περιοχής, για την µη καταβολή του 40% των αποζηµιώσεων σε 360 δικαιούχους απαλλοτριώσεων (µε έτος κήρυξης απαλλοτρίωσης το 2008 και έτος καθορισµού τιµής µονάδας το 2009), και για την µηδενική αποζηµίωση σε 60 δικαιούχους, παρά την τελεσίδικη απόφαση (223/2022) του Τριµελούς Εφετείου Πατρών.

Στο σύνολο δε του έργου, 1.000 ιδιοκτήτες αναµένουν καταβολή 40% αποζηµίωσης ενώ άλλοι 200 δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αποζηµίωσης από το 2010, από µια κυβέρνηση που τα τελευταία τέσσερα χρόνια µοίρασε δεκάδες δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης όφειλε να αναφερθεί και στο µεγάλο πρόβληµα της διάβρωσης των ακτών του Μονοδενδρίου, των Βραχναιίκων και των Τσουκαλαιίκων.

Ένα έργο που παραµένει σε εκκρεµότητα από το 2007 µέχρι σήµερα, καταστρέφοντας αµείωτα µια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής οµορφιάς.

∆υστυχώς, οι λιγοστοί κάτοικοι που παρακολούθησαν την οµιλία του κ. Χρυσοχοΐδη δεν πήραν απαντήσεις για αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα της περιοχής».

Παρόμοια Άρθρα

O Kαρβέλης στην παράδοση-παραλαβή ηγεσίας στο ΚΕΤΧ

Ο δήμος Πατρέων κοντράρει την Κυβέρνηση και προκήρυξε 180 θέσεις πλήρους απασχόλησης για σχολικές καθαρίστριες

Χρήστος Βεργαναλάκης

Έρχονται τα «Ηλιούγεννα» – Μετεωρολόγοι εξηγούν το φαινόμενο

Γιώργος Αθανασόπουλος