Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αχαΐα: Πάσχα στο χωριό μετά από δύο χρόνια

Γιορτάζουμε ξανά το Πάσχα στο χωριό… Δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η ύπαιθρος αποκτά και πάλι ζωή. Πολλοί κάτοικοι των μεγαλουπόλεων επιστρέφουν προσωρινά στους τόπους καταγωγής τους και γλεντούν μαζί με τους δικούς τους κοντά στην ανοιξιάτικη φύση, ύστερα από έναν παρατεταμένο και βαρύ χειμώνα.

Στην Αχαΐα ούτε τα «υπόλοιπα του κορονοϊού», ούτε η ακρίβεια στα καύσιμα μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στην έξοδο για να γιορταστεί το φετινό Πάσχα στα χωριά. Από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκίνησαν οι μετακινήσεις και χθες έφτασαν και οι τελευταίοι εκδρομείς στους προορισμούς χωρίς προβλήματα, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν γενικά καλές.

Ξεχωριστές ημέρες κατάνυξης, αλλά και χαράς, ζουν ξανά οι κάτοικοι των 65 χωριών του δήμου Καλαβρύτων, αφού έπειτα από δύο χρόνια τα σπίτια υποδέχθηκαν και πάλι συγγενείς και φίλους για να γιορτάσουν μαζί την Ανάσταση και το Πάσχα, αλλά και να τηρήσουν τις παραδόσεις.

Ήδη από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης οι επισκέπτες άρχισαν να φθάνουν στα Καλάβρυτα, στην Κλειτορία, στην Δάφνη, στην Άνω Βλασία, στην Κέρτεζη, στο Λειβάρτζι και στις υπόλοιπες περιοχές, για να ζήσουν στιγμές που είχαν να τις βιώσουν από το 2019.

Διότι μπορεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις να επισκέφθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, συγγενικά και φιλικά σπίτια, όμως οι ημέρες του Πάσχα έχουν ένα διαφορετικό χρώμα στο χωριό.

Φέτος λοιπόν συγγενείς και παιδικοί φίλοι συναντώνται ξανά για να τηρήσουν τα έθιμα. Και βέβαια σήμερα Κυριακή του Πάσχα ψήνουν παρέα τον παραδοσιακό οβελία και γλεντούν μέσα στο ανοιξιάτικο τοπίο.

Άλλωστε, μετά την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, η πρόσβαση στην περιοχή των Καλαβρύτων γίνεται γρηγορότερα και με ασφάλεια, γεγονός που διευκολύνει τις μετακινήσεις και παράλληλα δίνει την ευκαιρία για μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια παραμονή στο χωριό.

Παρόμοια Άρθρα

Συννεφιασμένο το Σάββατο, πέφτει η θερμοκρασία

Δημητρίου

Πάτρα: Ζήτησαν κωδικούς τραπεζικού λογαριασμού για «κληρονομιά» 3 εκατ. δολαρίων – Το email της απάτης

Nikoleta

Χωρίς 4 η εθνική μας απόψε κόντρα στο Βέλγιο αλλά αφού παίζει ο Γιάννης, κανένα πρόβλημα!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης