Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αναψε πράσινο για την πολεοδόμηση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας μέσα στο ΚΕΤΧ

Πήρε την πολυπόθητη έγκριση η πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ για την ανέγερση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Την εξέλιξη έκανε γνωστή το μέλος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Μπαλάσης, ο οποίος δήλωσε: «Οι πολυετείς και επίμονες προσπάθειές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας για την ανέγερση σύγχρονων Αστυνομικών κτιριακών υποδομών στην πόλη μας, έφτασε η ώρα να φέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα».

Η χρηματοδότηση του έργου έχει εγκριθεί από τον περασμένο Ιούλιο από τη διυπουργική επιτροπή του ΣΔΙΤ.

Στο νέο κτίριο που θα ανεγερθεί με χρηματοδότηση μέσω σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, στην παραχωρημένη πλέον για 50 χρόνια έκταση του ΚΕΤΧ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μετακομίσουν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Με άλλα λόγια θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες που σήμερα βρίσκονται στον 3ο και 4ο όροφο του Μεγάρου της ΕΛΑΣ, στην Ερμού.

Επιπλέον, προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Μεταγωγών από το κέντρο της πόλης, του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και του Α’ Αστυνομικού Τμήματος που συστεγάζονται σε ακίνητο στην περιοχή της Ανθούπολης.

Παρόμοια Άρθρα

Τελευταίες «πινελιές» και στην Αχαϊα πριν ανοίξει η εστίαση

Μετά από 10 χρόνια η τότε σύντροφος του Παύλου Φύσσα καταθέτει για πρώτη φορά

Γιώργος Αθανασόπουλος

Πελετίδης κατά ΕΤΑΔ: Αυτή είναι υπεύθυνη που δεν έχουμε καντίνες στην Πλαζ

Χρήστος Βεργαναλάκης