Patra News
Slider Κόσμος

Τα 7,3 Ρίχτερ της Ιαπωνίας επηρεάζουν την Πάτρα;

Ο ισχυρός σεισμός των 7,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (16.3.2022) στην Ιαπωνία, ταρακούνησε κτίρια και άφησε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο Τόκιο χωρίς ρεύμα ενώ έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για μετασεισμούς και τσουνάμι.

Ο σεισμός έγινε στην ίδια περιοχή που καταστράφηκε από την ισχυρότατη δόνηση των 9 Ρίχτερ πριν από 11 χρόνια που προκάλεσε την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία. Αυτή τη φορά σημειώθηκε σε βάθος 60 χιλιομέτρων, 57 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA).

Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK, ο σεισμός έπληξε τις επαρχίες Φουκουσίμα και Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους των νομών Φουκουσίμα, Μιγιάγκι και Γιαμαγκάτα να αναμένουν μετασεισμούς.

Η δόνηση ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών και έως και 6+ στην κλίμακα της ιαπωνικής έντασης δόνησης σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Παράλληλα, μετέδωσε και την προειδοποίηση για τσουνάμι και για κύματα ύψους ενός μέτρου της JMA, η οποία ανέφερε και κύματα ύψους 20 εκατοστών σε ορισμένα σημεία.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να εκτιμήσει την έκταση τυχόν ζημιών μετά τον σεισμό, που συγκλόνισε μεγάλες περιοχές της Ιαπωνίας. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασώσουμε πληγέντες (από τον σεισμό) και να επικοινωνήσουμε κατάλληλα τις πληροφορίες», είπε.

Η Tokyo Electric Power Company δήλωσε ότι περίπου 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, συμπεριλαμβανομένων 700.000 στην πρωτεύουσα, και ότι ελέγχει την κατάσταση των αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα και σε άλλους σταθμούς, μετέδωσε το NHK.

Ο σεισμός στην Ιαπωνία φόβισε αρκετούς πατρινούς, ξυπνώντας τους μνήμες από ισχυρές δονήσεις του παρελθόντος. Επηρεάζει ο σεισμός της Ιαπωνίας την Πάτρα; Η απάντηση είναι αρνητική. Ομως πρέπει πάντοτε να είμαστε σε επαγρύπνηση, καθώς ζούμε σε σεισμογενή περιοχή.

Παρόμοια Άρθρα

Φίλης: Ρωτήσαμε πώς αμείβεται με αναθέσεις ο κ. Πάτσης από τα ΕΛΤΑ ενώ ήταν βουλευτής, αλλά ο υπουργός κ. Πιερρακάκης δεν προσήλθε να απαντήσει…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η ακαδημαϊκή συμφωνία Χρήστου Μπούρα και Δημήτρη Καλογερόπουλου για το Αίγιο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Δεν παίζεται ο Κραουνάκης! Εβγαλε τραγούδι για τον…Λιγνάδη και τη Μενδώνη! Ακούστε το!!!