Patra News
Slider Κόσμος

Θα…πεθάνουμε από τη ζέστη! Δείτε σκηνικά στη Βρετανία!

Οταν υπάρχει τέτοιο σκηνικό στη Βρετανία, φανταστείτε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση… Η Βρετανία προετοιμάζεται για την πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί ποτέ, με θερμοκρασίες που προβλέπεται να φτάσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, αναγκάζοντας τα νοσοκομεία να ακυρώσουν εγχειρήσεις, ενώ υπάρχουν φόβοι για διακοπές ρεύματος και περαιτέρω χάος στις μετακινήσεις.

Σήμερα είναι πιθανό να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας των 38,7C, αφού οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν κίτρινη προειδοποίηση για «ακραία ζέστη» στα ανατολικά, νότια και κεντρικά τμήματα της Σκωτίας, η οποία ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει τους 40C (104F) στο Peterborough, το Grantham και το Doncaster την Τρίτη, με 95% πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ των 38,7C.

Οι Βρετανοί βίωσαν χθες τη «θερμότερη νύχτα που έχει καταγραφεί ποτέ», με το Λονδίνο να φτάνει τους 29C (84F) μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ ο υδράργυρος στο Σαουθάμπτον έφτασε τους 24C (75F). Εν τω μεταξύ, στο Ντόβερ, στο Κεντ, ο υδράργυρος παρέμεινε λίγο πιο χαμηλά και έφτασε τους 21C (70F) τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στο Aboyne, στο Aberdeenshire, έφτασε τους 19C (66F).

Μετά από συνεδρίαση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης Cobra, ο υπουργός Υγείας Steve Barclay δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι κλήσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ το London Ambulance δήλωσε ότι αναμένει έως και 8.000 κλήσεις μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, με τα χειρότερα να μην έχουν έρθει ακόμα.

Η RAC έχει επίσης προειδοποιήσει τους οδηγούς που μπορεί να πηγαίνουν στη δουλειά τους ότι ο αριθμός των βλαβών σε οχήματα τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη μπορεί να είναι κατά ένα πέμπτο υψηλότερος από το συνηθισμένο. Χθες, ένα όχημα πήρε φωτιά σε χώρο στάθμευσης κοντά στο σημείο Durdle Door στο Ντόρσετ και ένα βυτιοφόρο πετρελαίου πήρε φωτιά στον M25.

Η Ουαλία κατέγραψε τη Δευτέρα τη θερμότερη ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 37,1 C στο Hawarden του Flintshire, ξεπερνώντας κατά σχεδόν 2 C το προηγούμενο ρεκόρ για τη χώρα, που ίσχυε από το 1990.

Παρόμοια Άρθρα

Αμαλιάδα: Οι πελάτες ήταν όρθιοι, άκουγαν μουσική σε παράνομη ώρα και ο υπεύθυνος του μπαρ συνελήφθη!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η νεκροψία θα δώσει απαντήσεις για το θάνατο του Καλύμνιου δύτη στην Κεφαλονιά…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Το πηγαδάκι του Ιάσονα Φωτήλα

Δημητρίου