Υλικά
- ½ λίτρο χυμό φρέσκου λεμονιού
- 2 λεμόνια, το ξύσμα
- 2 λάιμ, το ξύσμα και το χυμό τους
- 5 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
Διαδικασία
- Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.
- Στραγγίζετε το μίγμα και, αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
- Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη κρύου νερού.