Patra News
Κουζίνα

Δροσιστική σπιτική λεμονάδα

Υλικά

  • ½ λίτρο χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα
  • 2 λάιμ, το ξύσμα και το χυμό τους
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία

  • Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.
  • Στραγγίζετε το μίγμα και, αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη κρύου νερού.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Πώς να ανοίξετε ένα βάζο που δεν λέει να ανοίξει με τίποτα

Nikoleta

Συνταγή για παγωτό σάντουιτς με σμέουρα και λευκή σοκολάτα

Καρβουνιάρης

Για πόσο καιρό μπορούμε να διατηρήσουμε τα τρόφιμα στην κατάψυξη

Nikoleta