Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κηδεύεται το μεσημέρι της Τρίτης ο π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος, γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι Αχαΐας, το 1943 και μετακόμισε λίγα χρόνια αργότερα με την οικογένειά του στην Πάτρα.
Ήταν ανιψιός του Φιλοθεΐτη μοναχού Πανάρετου Μακρυγιάννη – αδερφός της μητέρας του – ανακάλυψε από τα εφηβικά του χρόνια την κλίση του στον μοναχισμό και την ιεροσύνη. Σε ηλικία 18 ετών, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Ομπλού.
Λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Μετά την ορκωμοσία του το 1975, έγινε ιεροδιάκονος του τότε Μητροπολίτη Πατρών Μακαριστού Κωνσταντίνου στον Ιερό Ναό Παντανάσσης. Το 1979, χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος, όπου ιερούργησε για περισσότερα από 40 χρόνια.
Τα τελευταία χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του μαζί με τους πρωτοπρεσβύτερους π. Φώτιο Καλογερόπουλο και π. Περικλή Ρίπιση και τον διάκονο Νικόλαο Τριανταφύλλη.
Παράλληλα με τα ιερατικά του καθήκοντα, διορίστηκε ως εκπαιδευτικός – καθηγητής Θρησκευτικών, τα πρώτα χρόνια στην Αιγείρα, στη συνέχεια στο 6ο Λύκειο Πατρών, αργότερα στο 8ο Λύκειο Πατρών και συνταξιοδοτήθηκε ως γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας.
Η νεκρώσιμος ακολουθία του γέροντα Γερβασίου θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Λεύκας.

Παρόμοια Άρθρα

Δυτική Ελλάδα: Αλληλομηνύθηκαν μετά από επεισόδιο και συνελήφθησαν

Γιώργος Αθανασόπουλος

Αυτά είναι τα νέα μέτρα σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης και χώρους δεξιώσεων

Nikoleta

Πότε υποχωρούν οι θερμοκρασίας καύσωνα – Πού παραμένουν

Nikoleta