Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κάλεσμα του ΕΚ Αμαλιάδας την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου

Κάλεσμα του ΕΚ Αμαλιάδας την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου – στις 6:30 μ.μ. – στον Πύργο στο συνεδριακό της περιφέρειας

Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας καλεί όλα τα σωματεία – συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς του κινήματος του Νομού Ηλείας σε κοινή δράση και αγώνα για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Δεν πάει άλλο!

Ο νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ωρου!

Ο νόμος επιβάλει:

  • την κατάργηση του 8ωρου και της αμοιβής των υπερωριών, επιβάλει την ατομική σύμβαση ακόμα και αν δεν υπάρχει συμφωνία του συνδικάτου, επιβάλει την απλήρωτη δουλειά και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
  • Απελευθερώνει τις απολύσεις. Δίνει το πράσινο φως για να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από προσωπικό, αφού θα μπορούν να απασχολούν λιγότερους εργαζόμενους περισσότερες ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
  • τη μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας σε συμβάσεις έργου – αυτοαπασχόλησης (όπως επιχειρήθηκε να συμβεί με τους διανομείς της E- FOOD) καταργώντας εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα
  • την μονιμοποίηση του άθλιου καθεστώτος της τηλεργασίας όπου ο εργαζόμενος είναι 24 ώρες το 24ωρο stand by, ενώ παρά τις “διακηρύξεις” τα έξοδα της τηλεργασίας επιβαρύνουν μόνο τον εργαζόμενο που δεν έχει κανένα δικαίωμα αποσύνδεσης

Ματώνουν ξανά το λαό για την ανάπτυξη των κερδών λίγων.

Οι αντεργατικές διατάξεις λειτουργούν μαζί με άλλους αντιλαϊκούς νόμους όπως το νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και επιβάλει τον κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση διατηρώντας τον από το 2012 σε άθλια επίπεδα, υπονομεύει τις κλαδικές ΣΣΕ οι οποίες γίνονται υποχρεωτικές μόνο με απόφαση υπουργού, έχει παγώσει τις τριετίες, έχει καταργήσει την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης.

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΣΤΙΣ 6.30Μ.Μ. – ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

Παρόμοια Άρθρα

Ν. Φαρμάκης από το περίπτερο της ΠΔΕ στη ΔΕΘ: Η Δυτική Ελλάδα είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χρήστος Βεργαναλάκης

Aπό ψήστης έγινε στέλεχος της …ΕΥΠ και εξαπατούσε τον κόσμο!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μήνυμα του Χρ. Μπούρα προς τους απείθαρχους φοιτητές

Χρήστος Βεργαναλάκης