Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η δημοτική Αρχή Πελετίδη αντιδρά σφόδρα στην κατασκευή του νέου ΚΤΕΛ

Σε σελίδα που πρόσκειται στη δημοτική αρχή Πελετίδη αναρτήθηκε σχόλιο-κείμενο κατά της κατασκευής του νέου ΚΤΕΛ στπο χψώροι των παλιών Μύλων Αγ. Γεωργίου:

ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΙΧ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ Α.Ε.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΣ ΣΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Δύο φορές η δημοτική αρχή αρνήθηκε τη χορήγηση αδείας και, τελικά, οι μέτοχοι την πήραν από την Περιφέρεια για να στήσουν το νέο Υπεραστικό ΚΤΕΛ μες στο κέντρο της Πάτρας !
Κέντρο Πάτρας, Όθωνος & Αμαλίας – Νόρμαν δημιουργείται το νέο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαίας. Εκεί παλαιότερα ήταν οι Μύλοι Αγ.Γεωργίου όπου εδώ και πολλά χρόνια έχουν κλείσει και η έκταση (μαζί με το κτίριο) αγοράστηκαν από το ΚΤΕΛ.
Περίπου 300 μέτρα από το σημείο, στην Όθωνος & Αμαλίας πάντα, βρίσκονται τώρα οι εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ. Η έκταση είναι σαφώς μικρή για ένα τόσο μεγάλο ΚΤΕΛ, με τεράστια επιβατική κίνηση όλο το χρόνο, με συνεχή δρομολόγια σε όλη την Ελλάδα ακόμα και το εξωτερικό.
Τα τελευταία 6 χρόνια το ΔΣ του ΚΤΕΛ έβαλε πλώρη για μετεγκατάσταση και προτίμησε το σημείο που κατασκευάζει τώρα τις εγκαταστάσεις του.
Υπήρξαν , βέβαια, πολλά εμπόδια τα οποία κατάφεραν να ξεπεράσουν. Κατ΄αρχάς τα ετήσια έσοδα του ΚΤΕΛ Αχαίας και, με βάση την επιβατική του κίνηση, θεωρείται ΚΤΕΛ Α΄Κατηγορίας και η λειτουργία σε κέντρο πόλης απαγορεύεται από το νόμο.
Σύμφωνα με Επιτροπή κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία ΚΤΕΛ στο σημείο που ήδη φτιάχνεται, η διοίκηση του ΚΤΕΛ παρουσίασε πλαστά στοιχεία στη Βουλή , προκειμένου να θεωρηθεί Β΄Κατηγορίας και να δικαιούται παραμονή στο κέντρο της πόλης.
Το θέμα ήρθε δύο φορές και στο Δημοτικό Συμβούλιο και, παρότι είχαν βάλει ΄΄λυτούς και δεμένους΄΄ να πείσουν τη δημοτική αρχή ώστε να συναινέσει στη λύση που ήθελαν οι μέτοχοι, η απόφαση ήταν αρνητική και τις δύο φορές.
Η εναλλακτική πρόταση του Δημάρχου ήταν, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να μεταφερθεί στη μεγάλη ιδιόκτητη έκταση που διαθέτει ακριβώς απέναντι από το νέο λιμάνι, εκεί που γίνεται η επιβίβαση/αποβίβαση των πλοίων της γραμμής Πάτρα – Ιταλία κι εκεί που θα είναι ο τερματικός σταθμός του τρένου. ΄΄Εκεί είναι η θέση του΄΄ είχε πει ο Πελετίδης, αλλά δεν τη δέχτηκαν οι μέτοχοι γιατί προτιμούν να είναι στο κέντρο της πόλης και να δημιουργείται – όπως τώρα – μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Όμως, οι οικονομικά ισχυροί ποτέ δεν πήγαν χαμένοι, βρίσκουν πόρτες και παράθυρα ανοικτά και στα υψηλότερα πατώματα…
Προσέφυγαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (επί αρχής Απ. Κατσιφάρα) και τους δόθηκε άδεια εγκατάστασης στους μύλους Αγ. Γεωργίου.
Τους βολεύει η θέση που επέλεξαν για έναν ακόμη λόγο: Το μεγάλο κτίριο δίπλα ακριβώς από τις νέες κατασκευές είναι σχεδόν έτοιμο. Ανακαινίστηκε με λεφτά της Πολιτιστικής με το σκεπτικό να γίνει εκεί μία εκδήλωση!
Φυσικά, δεν ήταν το μόνο που επισκευάστηκε με λεφτά της Πολιτιστικής. Πολλά ακόμη ιδιόκτητα κτίρια και νεοκλασικά επιφανών Πατρινών ανακαινίστηκαν και παραδόθηκαν ολοκαίνουρια στους ιδιοκτήτες τους.
Την ίδια στιγμή, οι πρώην άρχοντες της πόλης άφησαν να καταρρέουν διατηρητέα μνημεία και ιστορικά δημοτικά κτίρια, όπως Δημοτικό Θέατρο, Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, Αρσάκειο, Δημοτικό Ωδείο κ.ά.
Πάντως, προκαλεί εντύπωση ότι, ενώ όλοι βλέπουν το τερατούργημα που σηκώνουν στην παραλιακή και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα δημιουργηθούν, κανείς δεν αντιδρά, ούτε κάποιος φορέας, σύλλογος ή οι συνήθεις ΄΄ευαίσθητοι΄΄ της αντιπολίτευσης που σηκώνουν σκόνη για ψύλλου πήδημα επειδή, δήθεν, προκαλείται η αισθητική τους.
Πιθανολογούμε πως όλοι αυτοί που μένουν απαθείς για να μη θιγούν τα συμφέροντα μιας πολύ μεγάλης εταιρείας, όπως το ΚΤΕΛ, θα αντιδράσουν όταν σε λίγους μήνες θα έχει κατασκευαστεί ο παραλιακός ποδηλατόδρομος της πόλης. Ίσως, τότε, ν΄ακούσουμε πως ο ποδηλατόδρομος (θα διέρχεται από το σημείο) εμποδίζει το ΚΤΕΛ!

Παρόμοια Άρθρα

Οι έμποροι λαϊκών αγορών της Πάτρας απέχουν σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Επιτέλους, έτοιμη να λειτουργήσει η Μονάδα Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Δολοφονία Μακρή: Αναβλήθηκε η δίκη των δυο Βούλγαρων κατηγορουμένων – Πότε θα γίνει

Nikoleta