Patra News
Ελλάδα

Βάρκιζα : Τι λέει η γυναίκα που έσωσε το 2χρονο κοριτσάκι

Σε τραγική κατάσταση εντοπίστηκε το δίχρονο κοριτσάκι το οποίο είχαν ξεχάσει για περίπου πέντε ώρες σε σχολικό λεωφορείο στη Βάρκιζα.

Πρόκειται για το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Δευτέρα.

Το κοριτσάκι βρέθηκε δεμένο στο καρεκλάκι του σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς ο οδηγός, αφού άφησε τα υπόλοιπα παιδάκια στον παιδικό σταθμό, κλείδωσε το σχολικό και πήγε σπίτι του.

Τη μικρή η οποία είχε αποκοιμηθεί, ωστόσο κάποια στιγμή ξύπνησε, με αποτέλεσμα να αρχίσει να κλαίει, εντόπισε τυχαία μια περαστική.

Η γυναίκα που την εντόπισε ανέφερε στο notiareport.gr τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εντόπισε τη μικρή Αννούλα.

Είχε πάθει σοκ
«Άκουγα κλάματα και έψαχνα να βρω από πού ακριβώς ακουγόταν. Ξαφνικά, ενώ γύριζα γύρω-γύρω από το λεωφορείο, που δεν είχε ορατότητα καθώς υπήρχαν αυτοκόλλητα στο αυτοκίνητο και κουρτίνες τραβηγμένες, βρήκα ένα κοριτσάκι, την Αννούλα, η οποία έκλαιγε και ήταν σε τραγική κατάσταση γιατί είχε πάθει σοκ».

Η γυναίκα συνεχίζει τη διήγησή της. Στην αρχή προσπάθησε να δει αν υπήρχε κάποιος εκπαιδευτικός ή ο οδηγός μέσα. Ωστόσο το παιδί ήταν κλειδωμένο και μόνο του. «Οι πόρτες δεν άνοιγαν, ούτε τα παράθυρα δεν ήταν ανοιχτά. Δεν υπήρχε οξυγόνο μέσα στο λεωφορείο» ανέφερε.

«Σοκαρισμένη κάλεσα με ένα φιλικό μου πρόσωπο το σχολείο και είπαμε να έρθει γρήγορα ο οδηγός να ανοίξει την πόρτα του παιδιού. Όσο περίμενα να έρθει ο οδηγός πήγαινα και χτύπαγα τις πόρτες στα σπίτια, μήπως είναι εκεί κοντά για να δω αν μπορεί να έρθει να ανοίξει το λεωφορείο» εξηγεί.

«Ήταν μούσκεμα από τον ιδρώτα»
Το κοριτσάκι, όπως λέει η γυναίκα «ήταν σε τραγική κατάσταση. Ήταν μούσκεμα όλο από τον ιδρώτα. Και τα ρούχα του και τα μαλλάκια του. Λες και το είχες βρέξει με νερό». Στην αρχή, προσπάθησε να την ηρεμήσει και να της δώσει φροντίδα.

Η Αδαμαντία υποστηρίζει ότι ενημέρωσαν την αστυνομία. Ωστόσο μέχρι να φτάσουν οι αρχές, ο οδηγός μίλησε με το σχολείο και της ζήτησε να του δώσει το κοριτσάκι για να το μεταφέρει στον παιδικό σταθμό. «Του είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει το παιδί να το πάει στο σχολείο γιατί το παιδί ήταν σε τραγική κατάσταση, είχε πάθει σοκ και χρειαζόταν τη μαμά του», σημειώνει η γυναίκα, που περίμενε μέχρι να έρθει η αστυνομία και η μητέρα του κοριτσιού.

Εκεί βρέθηκαν και δύο εκπαιδευτικοί από το σχολείο, που της είπαν ότι δεν ειδοποίησαν τη μητέρα, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις πρώτα βλέπουν σε τι κατάσταση είναι το παιδί και μετά ενημερώνουν τους γονείς. Ωστόσο η μητέρα ενημερώθηκε από την αστυνομία.

Η κοπέλα παραμένει σε επικοινωνία με την οικογένεια της μικρής και του δικηγόρου της, ενώ, όπως υποστηρίζει, το παιδί είναι ακόμα σε τραγική κατάσταση και δεν μπορεί να μείνει μόνο του.

https://www.in.gr

Παρόμοια Άρθρα

Ν. Φαρμάκης: Προτεραιότητα μας στην Περιφέρεια η ασφάλεια των πολιτών

Χρήστος Βεργαναλάκης

Νέα εξέλιξη στο θρίλερ της εξαφάνισης του ζευγαριού στη Μεθώνη

Nikoleta

Ασφάλεια Αττικής: Πληροφορίες για απομακρύνσεις των διοικητών στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και στο Τμήμα Εκβιαστών

Nikoleta