Patra News
Ελλάδα

Άρχισαν να κλείνουν τμήματα σχολείων λόγω covid. Σοκαριστικές προβλέψεις για τα κρούσματα

Tα 49 έφτασαν τα ενεργά κρούσματα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο σχολείο για φέτος όπου έκλεισαν δύο τμήματα.
Σήμερα Παρασκευή αρκετοί ήταν οι γονείς που δεν πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο από φόβο να μη μολυνθούν.

Άλλοι πάλι … με ασπίδα τα self test και τις μάσκες πηγαίνουν κανονικά τα παιδιά τους στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους.

Το θετικό πάντως όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου είναι πως τα περισσότερα από τα παιδιά που νοσούν περνούν ήπια τον ιό στο σπίτι τους με πυρετό και πονοκέφαλο.

Έως 74.000 κρούσματα μέχρι τα Χριστούγεννα 

Την ίδια ώρα, οι προβλέψεις του καθηγητή Σαρηγιάννη σοκάρουν Τα καλό σενάριο είναι τα κρούσματα στους μαθητές να φτάσουν τις 12.000 και το εφιαλτικό να φτάσουν τις 74.000.

Καλύτερη είναι η εικόνα σε γυμνάσια και λύκεια εκεί όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι μεγαλύτερα. Για τα παιδιά που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σήμερα η επιδημία είναι μεταξύ των ανεμβολίαστων επισημαίνουν οι επιστήμονες τονίζοντας ότιη συντριπτική πλειονότητα των νοσηλευομένων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παρόμοια Άρθρα

Χανιά: Ένοχος 42χρονος για το βιασμό άστεγης έξω από καφετέρια

Γιώργος Αθανασόπουλος

Πέμπτη με ενοχλητικές λασποβροχές…

Δημητρίου

Ξεκινά επίσημα η άνοιξη -Σήμερα η εαρινή ισημερία

Nikoleta