Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός Χωρίς κατηγορία

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ: Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΒΑΡΥΤΟΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!

 

Ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης, στο Προεδρικό Μέγαρο

 

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσιάστηκε η «Ουράνια Πολιτεία», σε επίσημη πρώτη εκτέλεση στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, στην έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής.

Η συναυλία δόθηκε παρουσία επίσης, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη.

Στο μεταμοντέρνο ορατόριο της Λένας Πλάτωνος και άλλων δημιουργών, ακούστηκαν οι συνθέσεις «Παράδεισος και πτώση», «Η γενιά του φιδιού», “Agnus Dei”, «Στην ουράνια πόλη».

 

 

Συντελεστές της συναυλίας ήταν οι σολίστ Μυρτώ Μποκολίνη και Νικόλας Καραγκιαούρης, ενώ συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μαθητές και μαθήτριες από το Ουκρανικό σχολείο της Αθήνας, σε σύνθεση της Λένας Πλάτωνος, μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Κοσμίδη.

 

55 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Δηλώσεις έκανε, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία ανάμεσα στα άλλα, τόνισε:

“Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που μετά την επιτυχημένη πορεία του 1ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, βλέπουμε ότι το κοινό αγκαλιάζει με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη θέρμη το 2ο Φεστιβάλ, που φέτος βγαίνει από τα στενά όρια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Ξεκινώντας από τον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, φιλοξενείται σε λατρευτικούς αλλά και άλλους χώρους της πρωτεύουσας που συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό όπως Μουσεία, το Παλαιό Χρηματιστήριο, την αίθουσα Παρνασσό.

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος”

Παρόμοια Άρθρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ (Δείτε video)

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

Η δήλωση Ζαΐμη που θα συζητηθεί!

Δημητρίου

Εσβησε 29χρονο παλληκάρι στην Αγυιά, στην Πάτρα…

Χρήστος Βεργαναλάκης