Patra News
Slider Αθλητικά

Ο Απόλλων έχασε και το παιχνίδι και τη διαφορά

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ mateco που μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες, επιβλήθηκε στην έδρα του με 81-76 του Απόλλωνα Oscar για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, καλύπτοντας παράλληλα και τη διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου στην Πάτρα. Οι Θεσσαλονικείς που έχουν να δώσουν ακόμη τρία -από τα έξι- παιχνίδια μέσα στον Απρίλιο βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-11 παραμένοντας σε τροχιά πλέι οφ. Στο 7-13 υποχώρησε η ομάδα της Πάτρας που διατηρεί απόσταση από τη ζώνη υποβιβασμού.

Ο Αρης Λυκογιάννης είχε τον Γιώργο Καμπερίδη να ξεκινά εξαιρετικά το παιχνίδι (10 πόντοι με 3/3 τρίποντα) όμως στο πεντάλεπτο τραυματίστηκε και δεν επέστρεψε στο παρκέ. Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 15 πόντους και ακολούθησαν οι Γκριν (12π.) και Ρίβερς (11π.). Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Βετούλας είδε τους Σίμονς και ΜακΛίν να τελειώνουν με 15 πόντους, τον Τσαλμπούρη με 14 και τον Μπόγρη με 14 ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ζεστές στο παιχνίδι παίρνοντας σκορ πίσω από τα 6,75μ. και συμβαδίζοντας μέχρι και τα μέσα της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν δίχως σκορ για περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, με τον ΠΑΟΚ mateco να τρέχει σε αυτό το διάστημα σερί 7-0 με το οποίο και προηγήθηκε με 23-15 δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Ωστόσο η απάντηση του Απόλλωνα ήταν επίσης σερί 7-0 μειώνοντας έτσι σε 23-22 στο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι με δύο βολές του Ντέιβις προσπέρασαν (29-30) στο 14′ ενώ με τρίποντο του ίδιοθ παίκτη προηγήθηκε με 35-33 δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Η συνέχεια όπως άνηκε στους γηπεδούχους, που με επιμέρους σκορ 12-3 ανέκτησαν το προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων (45-38).

Ο Απόλλων Oscar προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ (51-47 στο 25′) ωστόσο οι γηπεδούχοι συντήρησαν αυτό το προβάδισμά τους σε όλη την τρίτη περίοδο φτάνοντας ακόμη και στο +9 (63-54) πριν κλείσουν το δεκάλεπτο με 64-56. Το καλάθι του Ρίβερς έφερε τον ΠΑΟΚ mateco μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (66-56) όμως οι Πατρινοί με πέντε πόντους του Τσαλμπούρη μείωσαν σε 68-63 στο 33′. Συνεχίζοντας δε στον ίδιο ρυθμό πλησίασαν ακόμη περισσότερο με τον Μίτρου Λονγκ να μειώνει σε 74-72 στο 36′. Ωστόσο στην επόμενη επίθεση ο Τολιόπουλος με τρίποντο έδωσε ανάσα στην ομάδα του (77-72) με τους Θεσσαλονικείς να διαχειρίζονται μέχρι τέλους το προβάδισμά τους και να επικρατούν με 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 45-38, 64-56, 81-76.

Νίκος Βετούλας (προπονητής Απόλλωνα Oscar): «Νομίζω πως έγινε ένα συναρπαστικό και ενδιαφέρον παιχνίδι για τους φιλάθλους. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε αποθέματα, ως τη διαφορά των 10 πόντων, που ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει το μομέντουμ. Δεδομένης της προετοιμασίας είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, έπαιξαν σαν ομάδα. Πήγαμε στα ριμπάουντ, δεν κάναμε πολλά λάθη. Στο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, στο τέλος, δεχτήκαμε ένα τρίποντο από τον Τολιόπουλο, παίζοντας άμυνα με διαφορετικό τρόπο από ότι είπαμε και το καλάθι και φάουλ του Lee έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στον ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, του εύχομαι να πετύχει τους στόχους του, εμείς είμαστε κοντά στο να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της σεζόν, που είναι η παραμονής μας στην κατηγορία».

Σε ερώτηση για το αν υπήρχε κούραση στο τέλος, λόγω της κατάστασης μέσα στην εβδομάδα, ανέφερε: «Φάνηκε στο τέλος, όσον αφορά τις ανάσες και κάποιες λάθος επιλογές. Η κούραση και η πίεση του ΠΑΟΚ, μας ανάγκασε να κάνουμε λάθος επιλογές επιθετικά και αμυντικά. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Το όλο θέμα, νομίζω πως έχει λυθεί».

Αρης Λυκογιάννης (προπονητής ΠΑΟΚ mateco): «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχαμε πολλά περιθώρια. Ήταν επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε. Αυτό έβαλε ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε εμάς. Κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Επανήλθαμε σε καλή ισορροπία ασίστ-λαθών. Είχαμε καλά ποσοστά στο σουτ και γενικά ελέγξαμε το παιχνίδι με κάποιες αδυναμίες και κενά διαστήματα. Θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Έχουμε λίγες μέρες για να διαχειριστούμε το ντέρμπι με τον Άρη. Θα πρἐπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε και την απώλεια του Καμπερίδη που δε θα είναι μαζί μας την Τετάρτη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου: «Έχει να κάνει με το ότι πολλά επιθετικά ριμπάουντ προήλθαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης, που είχαμε κάνει αλλαγές και έμενε ψηλός με κοντό. Υπήρξαν και στιγμές ολιγωρίας αλλά παίξαμε με μια ομάδα που έχει μεγαλύτερο μέγεθος από εμάς στη θέση «4-5». Είχαμε επικεντρώσει πολύ την προσοχή μας στον Simmons, στον Mitrou-Long και κυρίως στο να μη δημιουργήσει ο Απόλλων περιφερειακές φάσεις με τον Τσαλμπούρη. Γενικά, θέλαμε να τους οδηγήσουμε πιο κοντά στη ρακέτα και όχι με σουτ τριών πόντων, που είναι το παιχνίδι τους».

Σχετικά με το παιχνίδι της Μ.Τετάρτης απέναντι στον Άρη: «Πρέπει να συγκρατήσουμε την πληροφορία. Έχει να κάνει με τις συνδυασμένες άμυνες που παίζει ο Άρης. Είναι ομάδα που παίζει πάνω από το όριο του φάουλ και έχει λογική αυτό. Σου επιτρέπει τα περιφερειακά σουτ, αν δεν είσαι αποτελεσματικός, αυτομάτως βρίσκει ρυθμό στην επίθεση γιατί τρέχει στο ανοικτό γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι παίκτες μας πως θα πρέπει να διαχειριστούν την ατμόσφαιρα και την παρουσία του κόσμου. Σίγουρα, πρέπει τα βασικά μας ατού, να βρεθούν σε καλή μέρα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Είναι σημαντική η απώλεια που έχουμε. Ο Καμπερίδης, διένυε καλή εβδομάδα, γι’ αυτό τον ξεκινήσαμε στην αρχική πεντάδα, είχε 100% ευστοχία σε πέντε λεπτά και είναι μια απώλεια. Θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε εκ των έσω…».

Παρόμοια Άρθρα

Εφυγε στα 16 του χρόνια από καρκίνο ένα 16χρονο πατρινόπουλο…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αγρίνιο: Επεσαν υπογραφές για το Παπαστράτειο Πάρκο, ένα έργο πνοής για την πόλη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πάτρα: Αναβάλλεται η υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου με τον Βιολογικό Σταθμό καθαρισμού λυμάτων

Γιώργος Αθανασόπουλος