Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών του Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: 07/12/2017 - 16:10

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συμβουλευτικές υπηρεσίες θα παρέχει το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα τη λειτουργία του.

Το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εγκαινιάζει τη νέα δομή την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017. Στην τελετή των εγκαινίων θα παραστεί ο πρόεδρος του ΕΕΣDr. Αντώνιος Αυγερινός, η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα, καθώς και αντιπροσωπεία του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου, ο πρόεδρος του ΕΕΣ τόνισε ότι «έρχεται να καλύψει συστηματικά και με υπευθυνότητα μια διαπιστωμένη ανάγκη. Βασική αποστολή του είναι η παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του και να ενσωματωθεί ομαλά στην ελληνική κοινωνία». Χορηγός του προγράμματος είναι ο Βρετανικός Ερυθρός Σταυρός, μέσω της επιχείρησης Επείγουσας Έκκλησης, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, όπως διευκρίνισε ο κ. Αυγερινός.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή βασικών υπηρεσιών, με εξειδικευμένο προσωπικό και εθελοντές, στους πρόσφυγες και μετανάστες, που διαβιούν στον αστικό ιστό, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, και αφορούν σε:

• Παροχή επικαιροποιημένης πληροφόρησης για θέματα ασύλου, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στέγασης, εκπαίδευσης, απασχόλησης κ.ο.κ.

• Παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες

• Διαμεσολάβηση και παραπομπή σε άλλους φορείς και υπηρεσίες

• Παροχή Οικονομικής Υποστήριξης (Cash Transfer Programme)

• Υπηρεσίες Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών (RFL).

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί ήδη με επιτυχία το «Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και Ενσωμάτωσης Προσφύγων» στην Αθήνα, με τη στήριξη του Δανέζικου Ερυθρού Σταυρού και της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας & Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO), μέσω της Επιχείρησης Επείγουσας Έκκλησης.

 

Πηγή

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.