Η γιόγκα βοηθά στην εγκυμοσύνη

Δημοσιεύτηκε: 16/05/2018 - 14:15

Η γιόγκα βοηθά τις έγκυες μητέρες να χαλαρώσουν και να περάσουν καλύτερα τους εννέα πολύτιμους μήνες. Όσα πρέπει να ξέρετε πριν τη δοκιμάσετε…

Η γιόγκα είναι μια αρχαία πρακτική που έχει τις ρίζες της στην ινδουιστική θρησκεία. Η λέξη γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “yuj “, η οποία περιγράφει τη δράση της ένωσης.

Στη Δυτική έκδοση, η πρακτική Γιόγκα περιλαμβάνει τις σωματικές ασκήσεις στις οποίες σημειώνονται οι θέσεις και οι ακολουθίες όπου εναλλάσσονται οι φάσεις εισπνοής και εκπνοής, οι τεχνικές αναπνοής και οι ασκήσεις χαλάρωσης.

Η γιόγκα βοηθά τις έγκυες μητέρες για να χαλαρώσουν και να ζήσουν καλύτερα τους εννέα μήνες. Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η γιόγκα στην εγκυμοσύνη είναι πολύ ευεργετική, όχι μόνο για την ανακούφιση του πόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά και για την προετοιμασία για τον τοκετό. Πρόσφατα ήρθε η επίσημη επιστημονική επιβεβαίωση. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ομάδα Βρετανών ερευνητών, αυτή η πειθαρχία της γιόγκα μειώνει το άγχος και το στρες που μπορεί να εμφανίσουν κάποιες έγκυες γυναίκες.
 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.