*

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρότυπο Μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύτηκε: 08/09/2017 - 10:30

Τι είναι η αρχαιολογία;

Αναζητούν οι αρχαιολόγοι δεινόσαυρους;
Πώς γίνεται η ανασκαφή; Πώς συντηρούνται τα ευρήματα;

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το νέο πρότυπο μουσειο-εκπαιδευτικό κέντρο DIG IT ξεκινά σήμερα, 02.09.2017, τις εργασίες του στην Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα την αρχαιολογία, την ανασκαφή και το επάγγελμα του αρχαιολόγου, η οποία απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε οικογένειες αλλά και σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον να ζήσει την εμπειρία της ανασκαφής.

Σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τα παραπάνω θέματα με τρόπο ευχάριστο αλλά επιστημονικά άρτιο και οργανωμένο.

Το κέντρο στεγάζεται σε ανακαινισμένο ισόγειο κατάστημα 160 τ.μ. με αυλή, πολύ κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, πίσω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και δίπλα από το χώρο στάθμευσης ΙΧ και λεωφορείων του αρχαιολογικού χώρου.

Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος σε ΑΜΕΑ με ράμπα εισόδου και ειδικό WC και ασφαλής για τα παιδιά.

Στο Dig it θα ανακαλύψουμε το γοητευτικό κόσμο της επιστήμης της αρχαιολογίας, ανασκάπτοντας μια οικία του 5ου αι. π.Χ., το αρχαίο Γυμνάσιο και ένα ρωμαϊκό λουτρό με ψηφιδωτά!

Θα μάθουμε την ιστορία των ευρημάτων και θα ακολουθήσουμε την πορεία τους από τη στιγμή της δημιουργίας τους, πριν πολλούς αιώνες, ως το εργαστήριο συντήρησης.

Μια μοναδική ανασκαφική εμπειρία της με την καθοδήγηση του αρχαιολόγου και του συντηρητή!

Έτοιμοι για ανασκαφή;

Με εκτίμηση,
Έλενα Αλέξη
Αρχαιολόγος