Στην Πάτρα ο Παναγιώτης Μάργαρης - Το patranews.gr σας προσφέρει πέντε διπλές προσκλήσεις

Δημοσιεύτηκε: 03/05/2018 - 08:44

Μία μοναδική μουσική παράσταση με επίκεντρο την κλασική κιθάρα θα πραγματοποιήσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πλούσια προσωπική του δισκογραφία. Στο ξεχωριστό αυτό ρεσιτάλ κιθάρας, θα ακουστούν συνθέσεις των Queen, Beatles, Aerosmith, Eagles, Ennio Morricone, Nino Rota, Carlos Gardel, Erik Satie, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι κ.α.

Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας είναι το σημείο στο οποίο ο Παναγιώτης Μάργαρης συνοδεύει με την κιθάρα του 3 τραγούδια, με το ακροατήριο στο ρόλο μιας μεγάλης χορωδίας.

Μια μουσική παράσταση γεμάτη συναισθήματα, μαγεία και πάθος που κανείς δεν πρέπει να χάσει…
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. Είσοδος 15€ Προπώληση 13€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Θέατρο act Γεροκωστοπούλου 65 τηλ, 2610-272037

To patranews.gr ξεκινάει διαγωνισμό για πέντε διπλές προσκλήσεις για την μοναδική μουσική παράσταση.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Παναγιώτη Μάργαρη στο patranews.gr

-Κύριε Μάργαρη, μετά από απουσία δύο χρόνων επιστρέφεται ξανά στην Πάτρα για μία συναυλία. Τι θα ακούσουμε στο θέατρο Act την Κυριακή 6 Μαίου 2018;

Μετά από απουσία δύο χρόνων, όπως είπατε, επιστρέφω ξανά στην Πάτρα, μια πόλη που αγαπώ ιδιαίτερα για πολλούς  λόγους. Την Κυριακή θα σας παρουσιάσω ένα  ρεσιτάλ κιθάρας με τίτλο «Από τους Queen στον Μάνο Χατζιδάκι». Πρόκειται για κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας μου, τα οποία αγαπώ ιδιαίτερα. Έχω φτιάξει, λοιπόν, ένα πρόγραμμα που, όπως «αποκαλύπτει» και ο τίτλος του, εμπεριέχει κομμάτια από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, τα οποία, με άξονα την κλασική κιθάρα, «δένουν» μεταξύ τους και δημιουργούν, θέλω να πιστεύω, ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

 

-Είστε, ίσως. ο πιο φημισμένος έλληνας κιθαρίστας. Τι σας ώθησε στην κλασική κιθάρα;

Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη επαφή με την κιθάρα ήταν εντελώς συμπτωματική. Σ’ ένα ταξίδι που είχα κάνει μικρός με τους γονείς μου είχα ακούσει κάποιον να παίζει τρομπέτα. Ο ήχος της μου τράβηξε την προσοχή και θέλησα να μάθω. Όταν πήγαμε, όμως, στο ωδείο της γειτονιάς μου δεν υπήρχε καθηγητής τρομπέτας, έτσι μου πρότειναν να μάθω κιθάρα.. Από εκεί και πέρα, βέβαια, γρήγορα κατάλαβα ότι αυτός ήταν ο προορισμός μου. Η κλασική κιθάρα είναι ένα πολυφωνικό όργανο γεμάτο λεπτές ποιότητες που μπορεί να εκφράσει  όλα τα συναισθήματα και δε θα την άλλαζα με τίποτα στον κόσμο.

 

-Πώς βλέπετε την κατάσταση γύρω μας; Σας έχει επηρεάσει η κρίση;

Δυστυχώς, διανύουμε μια περίοδο κρίσης όχι μόνο οικονομικής. Η κρίση είναι γενική σε όλα τα επίπεδα. Οι αλλαγές γύρω μας είναι πολλές, μεγάλες και συχνά βίαιες. Φυσικά, η καθημερινότητά μου έχει επηρεαστεί από όλα αυτά, όπως κάθε ανθρώπου, αλλά δε χάνω την αισιοδοξία μου. Πιστεύω ότι όλα κάνουν τον κύκλο τους και μετά από κάτι κακό θα έρθει, οπωσδήποτε, κάτι καλό.

 

Πώς «λειτουργεί» η μουσική σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο;

Το έχω πει και παλαιότερα και είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα. Η μουσική είναι το ισχυρότερο αντικαταθλιπτικό φάρμακο, εκφράζει τα πάντα, είναι τα πάντα, είναι η γλώσσα της ψυχής, η μόνη διεθνής γλώσσα. Ακόμα κι αν κάποιος δεν παίζει μουσική πρέπει να εντάξει την ακρόαση ποιοτικής μουσικής στην καθημερινότητά του, στην κρίση η τέχνη και, ιδιαίτερα η μουσική, πολλές φορές είναι η λύση.

 

-Ποια συνεργασία σας θα ξεχωρίζατε;

Όλες οι συνεργασίες μου είναι σημαντικές για μένα και μου έχουν προσφέρει πολλά. Αυτή που θα ξεχώριζα είναι με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, μαζί έχουμε κάνει περιοδείες στην Ελλάδα και τον κόσμο και, θέλω να πιστεύω, έχουμε χτίσει μια διαχρονική καλλιτεχνική σχέση. Είμαστε καρδιακοί φίλοι και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει θετικά τη συνεργασία μας, γι’ αυτό και κατά διαστήματα την επαναλαμβάνουμε.

 

-Κύριε Μάργαρη, κλείνοντας, ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στην προετοιμασία του επόμενου δίσκου μου. Επίσης, στις 14 Μαίου στα Ιωάννινα θα έχω τη χαρά να εγκαινιάσω τη συνεργασία μου με την Ελένη Βιτάλη σ’ ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ κιθάρας-φωνής με τίτλο «Στιγμές». Μετά σειρά έχει η καλοκαιρινή μου περιοδεία.

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.