Παρουσίαση ντοκιμαντέρ στο Πάνθεον

Δημοσιεύτηκε: 22/10/2018 - 18:44

Κάθε Τετάρτη  στο Κιν/θέατρο Πάνθεον, το CineDoc θα προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Βόλου, το ABCinema Πάτρας και το CineCinema Αμαλιάδας.

Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, θα συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Από το 2015, το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs, που διανέμει και προβάλλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Την Τετάρτη 31/10/2018 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ:

Ξεπερνώντας τα Όρια | Marta Prus | 74’ | Πολωνία, Γερμανία, Φιλανδία 2018

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα & σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής.

 Αν ο «Μαύρος Κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι ήταν ντοκιμαντέρ, θα είχε πρωταγωνίστρια την χρυσή ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Μαργκαρίτα Μαμούν. Πίσω από φώτα της δημοσιότητας και τους χιλιάδες θαυμαστές, η προετοιμασία της Ρωσίδας αθλήτριας γίνεται κάτω από συνθήκες ακραίας πίεσης. Άψογα χορογραφημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, το Ξεπερνώντας τα Όρια μας επιτρέπει μια σπάνια ματιά στον κόσμο του πρωταθλητισμού, που όσο μαγεύει μπροστά στις κάμερες άλλο τόσο σοκάρει με την ωμότητά του πίσω από αυτές.

Διοργάνωση και Καλλιτεχνική Επιμέλεια:

Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου

 

Πηγή: art@life

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.