Αξέχαστες στιγμές στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Δημοσιεύτηκε: 13/03/2018 - 16:27

Στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών εμφανίστηκαν το περασμένο Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών, σε μία μουσικοχορευτική παράσταση τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για την ενίσχυση της ανέγερσης του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τα δύο Λύκεια έδεσαν αρμονικά επί σκηνής, παρουσιάζοντας χορούς από Θράκη, Μακεδονία, Μικρά Ασία και Πόντο. Τη μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο «Σαν λες πως μ’ αγαπάς», εμπνεύστηκε ο χοροδιδάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Χρόνης Ιωαννίδης, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με το χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών, Θανάση Κάππα, και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.
Η παράσταση, που χωριζόταν σε δύο μέρη, στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο, ήταν βασισμένη στην Αγάπη. Με θέατρο, μουσική, χορό και τραγούδι, χορευτές και χορεύτριες των δύο Λυκείων πρόβαλαν την Αγάπη ως πηγή έμπνευσης και το αποτέλεσμα ήταν συναρπαστικό.

Παρουσιάστηκαν χοροί από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, με δρώμενα του τόπου μας εμπνευσμένα από την Αγάπη, ως προσομοίωση ραδιοφωνικής εκπομπής. Παρουσιάστρια της ραδιοφωνικής εκπομπής, που μεταφέρθηκε επί σκηνής σ' ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο λόγο, ήταν η Κατερίνα Κακιλή. Οι θεατές απόλαυσαν μια παράσταση με χρώμα και ζωντάνια, που έδειξε πως η αξία του δώρου της Αγάπης είναι τόσο μεγάλη, που ξεπερνά κάθε αρετή.

ert.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.