Σπυράκη: Η Κυβέρνηση δεν διαψεύδει την υπόσχεση στον Ερντογάν για έκδοση των οκτώ στην Τουρκία - Συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια ευαίσθητη κατάσταση

Δημοσιεύτηκε: 02/01/2018 - 21:30

Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της, ενώ εδώ και εβδομάδες δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την έκδοση των οχτώ, αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Η ΝΔ επιμένει στο ερώτημα που είχε θέσει εδώ και μέρες για το ποιος δηλαδή είναι ο λόγος που η κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου  για τη χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των 8 τούρκων αξιωματικών, ενώ αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι έχει αποδεχτεί το αίτημα Ερντογάν για έκδοσή τους στην Τουρκία.

Με δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τονίζει ότι «Η κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών», υπογραμμίζει μάλιστα ότι «οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος» και παράλληλα επισημαίνει σε σχέση με το αίτημα της κυβέρνησης για αναίρεση του ασύλου στον έναν εκ των οχτώ τούρκων στρατιωτικών ότι «η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της».

«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ  ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.» καταλήγει η κα Σπυράκη.

Πηγή: NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.