Ερώτηση Ανδρουλάκη στην Κομισιόν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: 07/12/2017 - 17:30

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση των φυλακισμένων συμπροέδρων του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Φιγκέν Γιουκσέκνταγ και Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κατέθεσε την Πέμπτη (07/12/2017) ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αφού αναφέρει το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος των δύο πολιτικών που δικάζονται χθες και σήμερα, ημέρα άφιξης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθυμίζει την απάντηση που είχε δώσει ο επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση, Γ. Χαν. Τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Χαν είχε εκφράσει την ανησυχία του για την οπισθοδρόμηση των δημοκρατικών προτύπων στην Τουρκία και είχε μιλήσει για έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με αφορμή τη δίκη που ξεκινά σήμερα, ο κ. Ανδρουλάκης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν προτίθεται να λάβει μέτρα για τη διεξαγωγή μίας δίκαιης δίκης για τους Γιουκσέκνταγ και Ντεμιρτάς και εάν η Τουρκία, ως μία προς ένταξη χώρα, σέβεται τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πηγή φωτό: Eurokinissi

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.