Απάντηση Μαγκλάρα σε δημοσιεύματα για την κατοχύρωση συχνοτήτων υπέρ της Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: 07/12/2017 - 17:20

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την κατοχύρωση συχνοτήτων υπέρ της Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, δήλωσε:

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, όσοι αδιαφόρησαν πλήρως από το 2006 για την κατοχύρωση των συχνοτήτων της χώρας μας να ενδύονται σήμερα το μανδύα του κριτή και να εγκαλούν την Κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο κατάφερε να διασφαλίσει τους υφιστάμενους φασματικούς πόρους, αλλά διεκδίκησε, κέρδισε και έφερε στην Ελλάδα πολύ περισσότερους.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προχώρησε -με απόφαση του Υπουργού, Νίκου Παππά- στη συγκρότηση ομάδας εργασίας οκτώ επιστημόνων της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία διαπραγματεύτηκε με επιτυχία υπέρ των συμφερόντων της χώρας στο πλαίσιο του Φόρουμ Υλοποίησης Ψηφιακού Μερίσματος Νοτίου Ευρώπης (SEDDIF). Την τεχνική υποστήριξη της ομάδας εργασίας ανέλαβε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το νέο πλάνο που συμφωνήθηκε στη Βουδαπέστη διασφαλίζει την εξάλειψη παρεμβολών, ιδίως στα κρίσιμα ανατολικά και δυτικά σύνορα της χώρας, διασφαλίζει την εκπομπή των περιφερειακών σταθμών, κατοχυρώνει τις επικοινωνίες της Εθνικής Άμυνας, δημιουργεί τις συνθήκες εισαγωγής στην τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία 5G και ομαλής μετάβασης της χώρας σε νέες ψηφιακές τηλεοπτικές τεχνολογίες από το 2022 και μετά, όπως προβλέπεται από τον οδικό χάρτη της Ε.Ε.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες τηλεοπτικής εκπομπής, το νέο πλάνο συχνοτήτων της χώρας που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του SEDDIF θα τεθεί σε ισχύ σε 3 έως 5 χρόνια. Θα μεσολαβήσει μεταβατική περίοδος με ταυτόχρονη μετάδοση σε τυπική και υψηλή ευκρίνεια, γεγονός που αυξάνει τις ανάγκες σε φάσμα. Επιπλέον και μέχρι να συντονιστούν και να συλλειτουργήσουν τα πλάνα των όμορων χωρών δεν θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι τηλεοπτικοί δίαυλοι.

Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους εκείνοι που επιλέγουν να απαξιώσουν αυτή την εθνική επιτυχία, στο βωμό μικροκομματικών επιδιώξεων».

 

Πηγή

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.