*

Τι λέει το περιβάλλον Καραμανλή στο Patranews.gr για τους… «Παραιτηθείτε» - «Η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Δημοσιεύτηκε: 16/06/2016 - 12:21

Αποστάσεις κράτησε από τη χθεσινή συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε», στο Σύνταγμα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ξεκαθαρίζοντας όμως πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.

 

Στενοί συνεργάτες του βουλευτή σημειώνουν στο Patranews.gr πως, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να κάνει πολιτική στα πεζοδρόμια.

 

«Η αντιπολίτευση υπερασπίζεται την αρχή της φιλελεύθερης δημοκρατίας όπου υπερισχύουν το Σύνταγμα και οι νόμοι και όχι το ακατέργαστο θυμικό του μαινόμενου πλήθους. Η Νέα Δημοκρατία σέβεται και υπερασπίζεται τη γνώμη του λαού αλλά δεν την καπηλεύεται», υποστηρίζουν επιπροσθέτως.

 

Και σε αυτό το σημείο αντιπαραβάλουν την πολιτική πορεία της ΝΔ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Στην παράταξή μας, όπως και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, είμαστε βαθιά δημοκράτες. Στην παράταξή μας πιστεύουμε με συνέπεια και ειλικρίνεια στον πολιτικό φιλελευθερισμό. Στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να πιστεύει ό,τι θέλει, ό,τι και αν είναι αυτό. Αλλά και στο δικαίωμά του ελεύθερα να εκφράζει τις απόψεις του και αν θέλει να διαδηλώνει για αυτές. Τις αρχές αυτές, στη Νέα Δημοκρατία, στην Ελλάδα, ΔΕΝ τις διαπραγματευόμαστε!»

A.K.