Στα τάρταρα οι τιμές των ακινήτων στην Πάτρα - Δείτε τιμές

Δημοσιεύτηκε: 28/06/2016 - 08:33

του Νίκου Γιαπρακά

Όλο και πιο κάτω υποχωρούν οι τιμές των ακινήτων στην Αχαϊα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Όσο η ύφεση και η βεασριά φορολογία στην ακίνητη περιουσία, έχουν οδηγήσει πολλούς στο να ξεπουλούν στην κυριολεξία οικόπεδα και διαμερίσματα.

Σύμφωνα με μεσίτες της Πάτρας που μίλησαν στο patranews.gr, οι τιμές βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, χρόνο με το χρόνο. οι τιμες διαμορφωνονται στα οικοπεδα 40 – 30 ευρω το τετραγωνικό μετρο,  στο ριο όμως ανεβαίνουν στα 180 ευρω το τετραγωνικο μετρο, την στιγμή που η εκτιμηση της εφοριας ειναι στα 330 ευρω το τετραγωνικο μετρο. Σύμφωνα με τον μεσίτη Στάθη Χονδρομάρα, οι τιμές αναμένεται να παρουσιάσουν και περαιτέρω πτώση, αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στο οικονομικό τοπίο της χώρας. «Διαμερισματα καινουργια στην Αγυια ή στην Αροη πωλούνται προς 1250 ευρω το τετραγωνικο μετρο ενω παλιοτερα ειχαν 1850 το τετραγωνικο. Για τα παλια διαμερισματα που χρειάζονται συντηρηση απαιτείται ποσο που ξεκιναει 7 – 8.000 και φτανει ακομα και 40.000 ευρω αν εμπλεξουμε εξωτερικα κουφωματα και δαπεδα κλπ», αναφέρει ο κ. Χονδρομάρας.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα ενοίκια. Για να νοικιάσει κάποιος ένα ακίνητο, χρειάζονται τα μισα χρηματα απο οτι εδινε το 2008 – 2009 για ξενοικιαστα διαμερισματα, ανάλογα βέβαια με την περιοχή και τα τετραγωνικά μέτρα.