*

Σχόλιο του Βουλευτή Θ.Παπαθεοδώρου σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτηση του σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής και τα προβλήματα στη χάραξη της διέλευσης του τρένου μεταξύ Ρίου και Λιμένα Πατρών.

Δημοσιεύτηκε: 26/06/2017 - 14:45

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζη στην ερώτησή μας (υπ’ αριθμ.πρωτ.5450/08-05-2017) με θέμα :

 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης συνεχίζει την παρελκυστική τακτική του σχετικά με τη διέλευση του τραίνου και τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με το λιμάνι της Πάτρας. Σε απάντησή του στην ερώτησή μας για το θέμα της διέλευσης του τραίνου και για το σχεδιασμό του Υπουργείου παραπέμπει τόσο στην δημοπράτηση που έχει κάνει η ΕΡΓΟΣΕ (για το τμήμα μεταξύ του σταθμού του Ρίου μέχρι την περιοχή των Μποζαϊτικων)  όπως και στην αρμοδιότητα του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον τελικό σχεδιασμό του προαστιακού σιδηροδρόμου. Στην ουσία δεν απαντά στην ερώτηση μας ούτε στις ανησυχίες των κατοίκων των περιοχών διέλευσης του τραίνου. Αυτή η τακτική δείχνει την αδιαφορία της Κυβέρνησης για την αναπτυξιακή διάσταση που πρέπει να έχει το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Αχαΐα και τις βιώσιμες λύσεις που πρέπει να σχεδιαστούν για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.