*

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαίας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με ΘΕΜΑ:«Σοβαρές ελλείψεις στην λειτουργία των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αχαΐα»

Δημοσιεύτηκε: 20/07/2017 - 12:33

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό στα αστυνομικά τμήματα της Αχαϊας. Στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής:

Για μία ακόμη φορά, στο κρίσιμο πεδίο της Ελληνικής Αστυνομίας, η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει την επιλογή κινήσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα. Τρανταχτή απόδειξη η πολυδιαφημιζόμενη εφαρμογή του ΠΔ 7/2017,  η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ουσιαστική αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, στη σύσταση και λειτουργία των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε καθημερινή βάση οι αναφορές για την υποστελέχωση των νεοσύστατων υπηρεσιών της Αχαΐας σε Πάτρα, Ερύμανθο, Δυτικής Αχαΐα, Αιγιαλεία και το Τ/Τα Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, η συνεχιζόμενη μετακύλιση του προσωπικού από την μια υπηρεσία στην άλλη, καθώς και η απουσία των οχημάτων αστυνόμευσης είναι αδιάψευστα γεγονότα ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανηνα διασφαλίσει την στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή και τις απαραίτητες συνθήκες  για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους στο αστυνομικό προσωπικό και εντείνειτο αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της Αχαΐας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό για την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, ώστε να επανδρωθούν πλήρως οι Υπηρεσίες με την οργανική τους δύναμη, τη διακοπή των μόνιμων αποσπάσεων και μετακινήσεων, την επιτάχυνση των διαδικασιών για αλλαγή κτηριακών εγκαταστάσεων, τον πλήρη εξοπλισμό με μέσα, υλικά και οχήματα, την έγκριση δαπανών για την οργάνωση και προμήθεια υλικών, την κατάργηση/διακοπή όλων των καθημερινών μετακινήσεων από την μια υπηρεσία την άλλη, κυρίως από υπηρεσίες σε άλλες διαφορετικών πόλεων, την κατάργηση των μεικτών περιπολιών.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης τα προβλήματα που δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές αστυνομικού προσωπικού και πολιτών. Να τολμήσει να προωθήσει τις αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις για ένα ουσιαστικό σύστημα λειτουργίας των  περιφερειακών  υπηρεσιών αστυνόμευσης, όχι ως σχέδιο μείωσης του κόστους της Αστυνόμευσης και μόνο, αλλά προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

  1. Με ποιόν τρόπο το Υπουργείο σχεδιάζει την κάλυψη της υποστελέχωσης των υπηρεσιών αστυνόμευσηςκαι τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη και αρτιότερη επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ στην Αχαΐα ;
  2. Πώς κατοχυρώνεται το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Αχαΐας όταν συνεχίζει η λειτουργία Αστυνομικών Τμημάτων χωρίς περιπολικό σε όλες τις βάρδιες; Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την ενίσχυση των μέτρων, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία των κατοίκων;

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ