Θεσσαλονίκη: Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιου Σαββάκη, για την απόφαση συμπερίληψης του φορέα στους κοινωνικούς εταίρους

Δημοσιεύτηκε: 14/06/2018 - 18:18

Σαφή έκφραση υποστήριξης του συνόλου της ελληνικής περιφέρειας αποτελεί η απόφαση συμπερίληψης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στους κοινωνικούς εταίρους της χώρας, όπως επισημαίνει με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος του φορέα, Αθανάσιος Σαββάκης. "Η αυξημένη πλειοψηφία με την οποία η εθνική αντιπροσωπεία έκανε αποδεκτή τη σχετική πρόταση της κυβέρνησης, αποδεικνύει την παραδοχή -από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος της χώρας- τού μέχρι σήμερα κενού εκπροσώπησης της μεταποιητικής δραστηριότητας, και, κατ΄ επέκταση, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με έδρα την ελληνική περιφέρεια. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σαφή έκφραση υποστήριξης του συνόλου της περιφέρειας της χώρας, η οποία από τώρα και στο εξής, με αίσθημα αυξημένης ευθύνης, συμμετέχει και συνδιαμορφώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της πατρίδας μας" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την επικείμενη ανάδειξη του Συνδέσμου σε κοινωνικό εταίρο, ο κ.Σαββάκης είχε δηλώσει ότι "η ανάδειξη του ΣΒΒΕ και επίσημα σε κοινωνικό εταίρο δημιουργεί μεγάλο φορτίο ευθύνης όχι μόνο στη διοίκησή του, αλλά και στα μέλη του. Σε κάθε περίπτωση, η νέα ευθύνη που καλείται να φέρει σε πέρας ο ΣΒΒΕ, απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα απ΄ όλους μας και χαμηλούς τόνους για την εκπλήρωση της αποστολής ενός κοινωνικού εταίρου που έχει έδρα την περιφέρεια κι όχι το κέντρο".
Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ότι ο ΣΒΒΕ θα μπορέσει πράγματι, στο πλαίσιο του νέου αυτού ρόλου, να προωθήσει με αποτελεσματικότητα τα αιτήματα της βιομηχανίας που αφορούν ειδικά τη Βόρεια Ελλάδα, είχε επισημάνει: «Η απάντησή μου είναι ότι κατηγορηματικά "ναι". Πράγματι είμαι αισιόδοξος. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Το κύρος της 100χρονης και πλέον πορείας του ΣΒΒΕ, σε συνδυασμό με τις ρεαλιστικές και τις τεχνοκρατικά τεκμηριωμένες προτάσεις για την έμπρακτη ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας και, γενικά, την ανάπτυξη του ιδιωτικού επιχειρείν στη Βόρεια Ελλάδα και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις διεκδίκησης ενός καλύτερου περιβάλλοντος δραστηριοποίησης για τη βιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα».
Ως προς τους τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα είχε δηλώσει:"Ο τομέας στον οποίο θα εστιάσουμε έχει οριστεί από τη διοίκησή μας με σαφήνεια: είναι η συμφωνία κράτους, επιχειρήσεων και κοινωνίας για τις βασικές αρχές βιομηχανικής πολιτικής οι οποίες θα εισφέρουν θετικά στην αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας". Ο ίδιος είχε τονίσει ότι ο ΣΒΒΕ θα επιδιώξει συνέργειες στο πλαίσιο του νέου ρόλου του, καθώς δίχως συνέργειες και συμμαχίες στο κοινωνικό φυσικά πεδίο, ουδείς μπορεί να πετύχει το παραμικρό: "Το ίδιο θα επιδιώξουμε κι εμείς από τη νέα θέση στην οποία καλούμαστε να υπηρετήσουμε τη μεταποίηση και γενικά την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για την ανάπτυξη συνεργιών, επειδή ακριβώς με όλους τους κοινωνικούς εταίρους έχουμε την ίδια οπτική για την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου ευελπιστώ ότι πολλές απ΄ τις θέσεις μας θα υιοθετηθούν από την πολιτεία και τελικά θα υλοποιηθούν"._
Αλ.Γ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.