Νέα δίκη για τις "μετοχές-φούσκες" στο παρά... πέντε της παραγραφής

Δημοσιεύτηκε: 13/03/2018 - 19:23

Σε δικαστικό σίριαλ τείνει να εξελιχθεί το γνωστό ως "σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου", την περίοδο του 1999, με τις αποκαλούμενες «μετοχές-φούσκες». Λίγες ημέρες μετά την αθώωση και των 36 κατηγορουμένων στην υπόθεση αυτή, ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οδηγώντας και πάλι στο εδώλιο όλους τους χρηματιστές κι επιχειρηματίες που βαρύνονται με τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για τις «μετοχές-φούσκες».
Και οι 36 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, Αθηνάς Θεοδωροπούλου. Η έφεση, ωστόσο, που άσκησε η εισαγγελική λειτουργός φέρνει εκ νέου την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης και μάλιστα από μηδενική βάση, λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων, ο οποίος λήγει το Μάρτιο του 2019.
Να σημειωθεί πως επρόκειτο για τη δεύτερη αθώωση, αφού και οι 36 κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί και στο παρελθόν, τότε μάλιστα ομόφωνα, από διαφορετική σύνθεση δικαστών. Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ξανά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση του χρηματιστηρίου μάλλον τείνει να ακολουθήσει τα …χνάρια μας άλλης μεγάλης υπόθεσης του 2010 με τη ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών) που παρά τις δύο αθωωτικές αποφάσεις επέστρεφε και πάλι στο ακροατήριο ύστερα από αναιρέσεις του Αρείου Πάγου, για να καταλήξει , ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια και σε τρίτη αθώωση όλων των κατηγορουμένων μελών του Δ.Σ. της επιχείρησης.

zougla.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.