Λαμία: Συνάντηση φορέων για τα μέλλον της Έκθεσης Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: 12/07/2018 - 19:30

Tην πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας να περάσει η διαχείριση της Έκθεσης Λαμίας στους τοπικούς φορείς, παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη ο υφ. Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας. Σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής, ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί στην Έκθεση Λαμίας τονίζοντας, συγχρόνως την ετοιμότητα από την πλευρά του Υπουργείου να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο θα αναλάβει την διαχείριση της έκθεσης Λαμίας όπως επίσης το σύνολο του ενεργητικού και του παθητικού της. Ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι η βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι οι τοπικοί φορείς (Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς τα Επιμελητήρια και άλλοι φορείς) να πάρουν στα χέρια τους την τύχη της έκθεσης Λαμίας».
Ωστόσο ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη ότι «υφίσταται κάποια θέματα τεχνικού χαρακτήρα τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να δοθεί η πλέον σωστή λύση».
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, που μετείχε στη συνάντηση, χαιρέτισε μεν την πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα «έστω και με αρκετή καθυστέρηση» όπως είπε ωστόσο όμως υποστήριξε ότι «υπάρχουν σημεία τα οποία θα πρέπει να διευκρινιστούν» όπως υπογράμμισε. "Δεν πρέπει να υποθηκευτεί από την αρχή η λειτουργία του νέου νομικού προσώπου", είπε ο κ. Μπακογιάννης .
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκαν ορισμένες ανησυχίες νομικού χαρακτήρα κυρίως για την σχέση του προϋπάρχοντος ΝΠΔΔ με το ΝΠΙΔ που πρόκειται να ιδρυθεί γεγονός, το οποίο προβλημάτισε και τον κ. Υπουργό ο οποίος δήλωσε ότι «θα πρέπει να διευρυνθεί ο διάλογος σε όλα τα επίπεδα για ένα μήνα τουλάχιστον για να βρεθεί η καλύτερη λύση» δηλώνοντας συγχρόνως ετοιμότητα του Υπουργείου «στις αρχές του Σεπτέμβρη να έχει έτοιμη τη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της Έκθεσης Λαμίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έκθεση Λαμίας έχει μια ιστορία που ξεπερνά τα 50 χρόνια ενώ λόγω των προβλημάτων, των χρεών και της μαύρης τρύπας που έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές και έχουν καταθέσει σχετικό πόρισμα στη δικαιοσύνη δεν μπορούσε να λειτουργήσει τα δύο τελευταία χρόνια.
Ωστόσο ο υφ. Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας ανακοίνωσε ότι οργανώνεται εκθεσιακή περίοδος τον ερχόμενο Οκτώβρη στη Λαμία με τη βοήθεια της Helexpo ΔΕΘ εκφράζοντας συγχρόνως την αισιοδοξία για τη συμφωνία όλων των φορέων σε σχέση με το μέλλον της Έκθεσης Λαμίας.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση εκτός από τους φορείς της περιοχής ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ κύριος Αποστόλης Καραναστάσης και Γιάννης Σακιώτης όπως επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας που στην τοποθέτηση του ζήτησε να περιληφθεί στη νέα νομοθετική ρύθμιση και η πρόβλεψη της προηγούμενης τροποποίησης της ιδρυτικής πράξης της Έκθεσης Λαμίας σε σχέση με τη διεύρυνση του σκοπού της και την επέκταση των δραστηριοτήτων της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.