*

«Χάσαμε 2,5 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης τα τελευταία χρόνια»

Δημοσιεύτηκε: 12/09/2017 - 12:00

«Δεν απειλούμε κανέναν δεν στείλαμε κανένα τελεσίγραφο». Αυτό ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρης Δημητριάδης για τη διορία που έδωσε η ElDorado Gold στην ελληνική κυβέρνηση για να πάρει τις άδειες, αλλιώς θα διακόψει, όπως λέει τις επενδύσεις και τις εργασίες της στη χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρης Δημητριάδης τόνισε πως τα κωλύματα που υπάρχουν στην αδειοδότηση της επένδυσης της ElDorado Gold δεν είναι περιβαλλοντικά αλλά καθαρά τεχνικά.

Αναλυτικά ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως «το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο, δεν μας έχει κοινοποιηθεί ποιους περιβαλλοντικούς όρους παραβιάζουμε. Μας έχει επιβληθεί ένα πρόστιμο το οποίο πληρώσαμε και έχουμε κάνει ένσταση στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και για το οποίο είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως θα δικαιωθούμε. Είναι ντροπή να λέγεται πως δεν κινούμαστε νόμιμα εντός της Ε.Ε. Είμαστε υπερήφανοι καθώς έχουμε εγκαταστήσει ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης περιβαλλοντικής προστασίας. Τα θέματα είναι καθαρά τεχνικά και όχι περιβαλλοντικά».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες περί εκβιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Δημητριάδης τόνισε: «δεν απειλούμε κανέναν δεν στείλαμε κανένα τελεσίγραφο. Υπάρχει εκκρεμότητα για τη διαιτησία εδώ και οχτώ μήνες. Έχουμε απολέσει 2,5 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης τα τελευταία χρόνια και πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι ιδιώτες δεν κινούνται με όρους πολιτικούς. Περιμένουμε μέχρι τις 22 του μηνός τις 3 άδειες που νόμιμα πρέπει να μας δοθούν».

πηγή:newsbeast.gr

Ετικέτες: