Ακίνητα: Φωτιά στην εφορία από τις νέες αντικειμενικές – Αυξάνονται στις λαϊκές συνοικίες, μειώνονται στα ακριβά προάστια!

Δημοσιεύτηκε: 02/11/2017 - 12:20

- Εγκεφαλικά θα μοιράσουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι νέες αντικειμενικές αξίες - Ακίνητα σε λαϊκές συνοικίες θα υπολογίζονται με τιμές ως και 30% πιο πάνω - Μειώσεις σχεδόν στο μισό στις νέες αντικειμενικές για όσους έχουν ακίνητο στα ακριβά προάστια - Φωτιά στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων με αυξήσεις σε ΕΝΦΙΑ και όλους τους φόρους ακινήτων

Φωτιά βάζουν στην τσέπη των φορολογουμένων στις λαϊκές συνοικίες οι νέες αντικειμενικές αξίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών τα ακίνητα θα υπολογίζονται με νέες τιμές οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις θα είναι πολύ πιο μεγάλες από τις σημερινές τιμές ζώνης.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με στόχο να φτάσουν στα επίπεδα των εμπορικών δεν σημαίνει απαραίτητα μειώσεις, παρά το γεγονός ότι η αγορά ακινήτου έχει παγώσει.

Ιδικά στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες, οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” κάθε άλλο παρά ρίχνει τις τιμές.

Μάλιστα σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης οι νέες ελάχιστες τιμές θα κινούνται κοντά στα 1.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον και έτσι πολλές περιοχές θα δουν αυξήσεις 20% και 30%.

Με την ελάχιστη τιμή κοντά στα χίλια ευρώ θα υπάρξουν αυξήσεις 250 ως και 400 ευρώ σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οι σημερινές τιμές:

Πέραμα
600

Άνω Λιόσια
600

Ελευσίνα
650

Αγία Βαρβάρα
700

Κερατσίνι
700

Δραπετσώνα
700

Ίλιον
750

Περιστέρι
750

Νίκαια
800

Αιγάλεω
800

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλες αυτές τις περιοχές εάν ισχύσει το χιλιάρικο θα επιβαρυνθούν με πολύ μεγαλύτερους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ ο φόρος μεταβίβασης κλπ.

Ουσιαστικά στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει τεράστια αύξηση εάν δεν υπάρξει αλλαγή στους συντελεστές.

Μικρότερες θα είναι οι αλλαγές σε περιοχές όπως το Γαλάτσι, η Καισαριανή και ο Κορυδαλλός όπου οι τιμές κινούνται σήμερα από 850 ως 950 ευρώ/τετραγωνικό.

Στα… ίδια θα μείνουν όπως όλα δείχνουν τιμές ακινήτων σε περιοχές που βρίσκονται στο 1ο το 4ο και το 6ο διαμέρισμα της Αθήνας όπου οι τιμές είναι από 900 ως και 950 ευρώ το τετραγωνικό.
ΠΗΓΗ:newsit.gr