Με τη… βία έδιναν στεγαστικά στους πολίτες οι τραπεζικοί

Δημοσιεύτηκε: 03/12/2017 - 09:20

Για να αυξήσουν τους τζίρους των τραπεζών τους

ΦΙΛΗ μου, που δούλευε σε μεγάλη τράπεζα, τη χρυσή εποχή που τα «δάνεια» των διεθνών τοκογλύφων που είχαν βάλει στο μάτι από τότε τις περιουσίες μας, ξέρετε γιατί με παρακαλούσε;

ΝΑ της στέλνω φίλους μου ή γνωστούς μου που δούλευαν στο Δημόσιο ή είχαν καλό μισθό σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, για να τους δίνει στεγαστικό δάνειο, με εγγύηση μόνο το σπίτι που θα αγόραζαν!!!

ΚΑΙ όταν την ρώτησα γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ για να δώσει δάνεια, στην ουσία χωρίς σοβαρή εγγύηση και μελέτη βιωσιμότητας του δανείου, ξέρετε τι μου απάντησε;

-ΓΙΑΤΙ σε κάθε δάνειο στεγαστικό που δίνουμε, παίρνουμε «μπόνους» - μίζα και όσους πιο πολλούς πελάτες βρίσκουμε, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε προαγωγή.

ΤΑ «μπόνους» - μίζα λοιπόν, μαζί με τις… μελλούμενες προαγωγές, των τραπεζικών, υπήρξε η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ αιτία της δημιουργίας των κόκκινων δανείων.

ΣΤΗΝ ουσία υπήρξαν υπάλληλοι τραπεζών που ΠΙΕΖΑΝ αφόρητα φίλους, συγγενείς και πελάτες να… τρέξουν να πάρουν στεγαστικό δάνειο για να αποκτήσουν «ένα κεραμίδι» και να γλιτώσουν το νοίκι, τονίζοντάς τους, ότι στην ουσία με το νοίκι που πλήρωναν θα ξεπλήρωναν το δάνειο του σπιτιού και το ακίνητο θα έμενε δικό τους.

ΕΧΟΥΜΕ πληροφορίες ότι κάποιοι τραπεζικοί «τσιλιαδόροι» ή… φουσκωτοί, όποιον καλοστεκούμενο πολίτη έβλεπαν να περνάει έξω από την τράπεζα που δούλευαν, τον «έπιαναν» και σηκωτό τον μετέφεραν στο αρμόδιο γραφείο, για να πάρει και αυτός το δανειάκι του για αγορά σπιτιού ή για επισκευές και προέκταση αυτού που είχε…

ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν σταμάτησε αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ που είχαν στήσει οι ξένοι, ίσως ακόμη και εν αγνοία των Ελλήνων μεγαλοτραπεζιτών τους οποίους και αυτούς εξαπάτησαν.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους είπε ότι μπορεί, με την κραιπάλη των δανείων που χορηγούσαν να φαλίρουν οι τράπεζες και να χάσουν τα σπίτια τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους είπε ότι μπορεί να βουλιάξει η χώρα ή να την βουλιάξουν επίτηδες οι ξένοι, για να φάνε τα σπίτια, τα οικόπεδα, τα ξενοδοχεία, τις βίλες, τις ακρογιαλιές και τις πανέμορφες θάλασσές μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είπε σε κανένα από τους δανειζόμενους να είναι προσεκτικός.

ΟΠΟΙΟΣ ήθελε έμπαινε σε μια τράπεζα, έπαιρνε στα γρήγορα το δάνειό του και τώρα κινδυνεύουν όλοι οι δανειοδοτηθέντες να ΧΑΣΟΥΝ το σπιτάκι τους.

ΑΛΕΞΗ, πες στους ξένους τοκογλύφους δανειστές να «αφήσουν ήσυχα» τα σπιτάκια των φτωχών.

«Κ»

ΠΗΓΗ

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.